Sandra Castro guanya poder a la Paeria i relleva Rutllant com a tinent d'alcalde

S.E.
10-06-2020
  • Sandra Castro guanya poder a la Paeria i relleva Rutllant com a tinent d'alcalde
  • Sandra Castro guanya poder a la Paeria i relleva Rutllant com a tinent d'alcalde

La incorporació com a regidora de Mariama Sall en substitució de Regina Cairol, que va renunciar al càrrec, ha comportat una altra reorganització en el govern municipal, en el qual l’edil Sandra Castro ha guanyat poder dins de les àrees assignades a ERC. I és que passarà a ser quarta tinent d’alcalde, ja que ara ocupava Jaume Rutllant, que quedarà com a regidor ras i serà designat diputat provincial ocupant la plaça de Cairol. Rutllant va ser cap de campanya de Miquel Pueyo però una vegada constituït el govern tripartit ha tingut molt poc protagonisme en aquest gairebé primer any de mandat.

L’alcalde va detallar ahir aquests canvis, que va assegurar que no comporten cap cost addicional, i que es materialitzaran en un ple extraordinari o en l’ordinari del proper dia 26. Va afirmar que l’objectiu és “donar un impuls al compromís per garantir els drets cívics, polítics i socials de tota la ciutadania” i va precisar que el govern s’estructurarà ara en set àmbits (un més), uns dels quals el presidirà Castro com a tinent d’alcalde. En concret, el de Polítiques de Drets de les Persones i Relació amb la Comunitat. Castro va apuntar que aquesta àrea deixarà d’ocupar-se de qüestions relacionades amb les drogodependències i assumirà competències ara en altres regidories, com drets socials, interculturalitat, Smart City, relacions internacionals i projecció exterior i el parc científic de Gardeny.

Mariama Sall, per la seua part, ocuparà la regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030, que substitueix la de Polítiques per als Drets de les Persones de Regina Cairol, i amplia les seues atribucions. “No només s’ha de garantir el desenvolupament individual de les persones, sinó també de la comunitat en la qual viuen. Hem d’avançar tots, però sense deixar enrere ningú”, va explicar Sall. Per fer-ho possible, va indicar que se centraran a transformar el “model d’atenció social basat en l’assistencialisme per posar el focus en les persones i la comunitat”, així com a reformular els serveis, dignificar els espais d’atenció i crear “un ecosistema d’innovació social on participin i es creïn sinergies entre agents socials de la ciutat”. Sall té 26 anys, és graduada en Administració i Direcció d’Empreses per la UdL i postgraduada en Comunicació Corporativa per la UPF. Va ser la número 8 de la llista d’ERC i ara formava part del gabinet d’alcaldia.

Admeten que l’atenció als sensesostre és millorable

L’alcalde, Miquel Pueyo, va fer autocrítica amb la gestió de l’arribada a la ciutat de persones amb la intenció de treballar en la campanya de recollida de fruita. “És evident que, en alguns sentits, ha arribat tard o no ha estat prou àgil”, va admetre, encara que va apuntar que “l’arribada d’aquestes persones s’ha precipitat i s’ha produït en una dimensió inimaginable perquè fa quatre dies alguns sindicats deien que no hi hauria braços per recollir”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta