Com sanejar el cabell en tornar de vacances i què evitar en el dia a dia

LLEIDACOM/ Griselda Mas
Publicat: 
29-08-2018
Actualitzat: 30-08-2018 11:06
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Com sanejar el cabell en tornar de vacances i què evitar en el dia a dia

Cabell ros, castany, pèl-roig, natural, amb metxes, tenyit... ja siguis dona o home, quan tornem de vacances potser haurem descansat el cos però, el cabell és un dels més castigats a causa al clor de les piscines, l'aigua del mar o el sol de la muntanya. Per anar bé, el millor és una bona prevenció, és a dir, abans de començar la temporada d'estiu l'ideal és fer una visita al teu perruquer o perruquera de confiança i demanar quina cura has de tenir al cabell perquè al setembre l'impacte del sol o el clor sigui el menys possible. Tot i això, per tornar a la rutina amb el cabell fort, brillant i agradable al tacte, hem parlat amb la Marimar de l'Acadèmia Casanova, tota una professional dels cabells que ens ha fet unes quantes recomanacions. Ara bé, tingueu present que cada tipus de cabell, com de persona, és tot un món i que els tractaments personalitzats són el millor!

El primer que s'ha de fer al tornar de vacances és una visita obligada a la perruqueria que tinguem per costum anar-hi, deixar-nos assessorar i... mans a l'obra! La Marimar explica que en el cas de cabells naturals, es recomana tallar puntes i fer una bona hidratació a base de mascaretes o tractaments naturals. En el cas de cabells tenyits o amb metxes, segurament tocarà fer un bany de color (sobretot en colors fantasia, com el caoba o el coure que, després d'unes setmanetes de vacances, tornen desgastats) o un potenciador de color. Tot complementat amb tractaments hidratants, siguin mascaretes o tractaments de queratina. Si ets ros o rossa, sigui natural o tenyit, t'espera una bona dosi de cures molt intenses, començant a la perruqueria i continuant a casa amb productes que t'haurà recomanat el teu professional.

Però això no ho és tot! Sí que s'ha de tornar a la rutina amb uns cabells sans però, el seu manteniment també és molt important! Planxes, tints, mascaretes... La Marimar comenta què hem d'evitar per tal de no perjudicar diàriament o setmanalment el nostre pèl i com no, també ens hem deixat assessorar.

  • Segons els components:

Hem d'evitar aquelles mascaretes, xampús i suavitzants que portin components sintètics com fosfats, sals, silicones artificials o alcohol. "Els productes que fan molt bona olor o que tenen un color molt bonic no ens aporten res al nostre cabell. Normalment porten alcohols que acaben danyant el nostre cuir cabellut", explica la Marimar. Per sort, cada vegada hi ha més productes al mercat que aposten per components naturals, a l'igual que molts tractaments en perruqueries.

  • Segons els assecadors i les planxes:

Sabíeu que els assecadors no són tan dolents com els "pinten"? La Marimar diu que el problema és el raspall i com raspallem el nostre cabell. Si n'utilitzem un de púes sintètiques i col·loquem l'assecador malament, hem begut oli. "L'assecador s'ha de posar de tal manera que l'aire surti direcció cap avall i els millors raspalls són els que tenen púes fetes amb cabell de porc senglar o de poni. Sí que són més cars i estarem més estona per assecar i raspallar-nos però, no ens cresparà ni ens malmetrà el cabell", explica la perruquera. Ara bé, res com deixar-lo assecar a l'aire!

I les planxes? Des de fa uns quants anys s'han tornat en un altre indispensable en les llars i, com comenta la Marimar, el problema està en la temperatura en la qual la programem. "La temperatura màxima que aguanta el nostre cabell són 180º. Si la posem a més graus, sí que anirem més de pressa però, el nostre cabell se'n ressentirà fins que veurem puntes cremades i trencades. El problema que tenen moltes planxes és que les programes a 180º però aquesta temperatura no és real, ja que anirà augmentant. El millor és posar-la a una temperatura més baixa i passar-nos la planxa més cops.", explica la Marimar. Ara bé, la perruquera també explica que al mercat hi ha les planxes styler que són cares però, es regulen elles soles la temperatura sense superar els 180º. Val la pena fer guardiola i cuidar el nostre pèl! 

  • Segons el tipus de cabell:

Greixós o sec, aquí està la qüestió. El cas és que el cabell greixós és el que porta més mals de cap. "El cabell és greixos per dues causes: externes, ja sigui perquè treballem com a cuiners, per exemple, o internes, que són per motius genètics, d'estrès o d'alimentació. En cas d'aquest tipus de pèl, la Marimar diu que s'ha d'evitar, precisament, utilitzar xampús per aquest tipus de cabell. Sí, sona increïble però té sentit, ja que els components d'aquests precisament fan que s'arrossegui el greix pel cabell i el cuir cabellut i, per tant, aconseguim un efecte rebot. Què recomana la perruquera? Doncs netejar-lo amb xampús suaus, neutres, com els dels nadons. Ensabonar-lo amb aigua tèbia i sense regrefar massa. La gent de cabell sec ho tenen millor, ja que en netejar-se un cop a la setmana ja ho tenen solucionat. Tot i això, tenen més problemes amb la hidratació, així que tractaments de queratina i mascaretes naturals són bàsiques. 

La Marimar també comenta que hauríem d'evitar els remeis casolans, com utilitzar mescles amb clara d'ou o camamilla per aclarir-nos el cabell. "Algunes mescles que fem a casa, com provar d'untar clara d'ou o advocat al cabell per hidratar-lo, l'únic que farà és que ens engreixi molt el cabell i després tardarem unes quantes dutxes en treure'l. O utilitzar la camamilla per aclarir-nos el cabell. De fet les nòrdiques ho utilitzen molt des de petits, per tenir un pèl més ros quan siguin grans. El cas és que amb els anys tenen el cabell molt ressec. Avui dia existeixen molts productes que estan fets amb components naturals, així que el millor és deixar-se assessorar per un professional, ja que si utilitzem "potingues" sense saber els pros i contres, pot perjudicar-nos", explica la perruquera. 

Els infants i els homes tampoc se'n deslliuren de cuidar-se el pèl i parar compte! "Els homes que venen a la perruqueria es tracten pel cabell greixós o la calvície, un fet genètic que pot minimitzar-se amb productes o endarrerir-ho però, no hi ha res miraculós.", afirma la Marimar.

En el cas dels petits de casa, vigileu amb la pell del cuir cabellut, netejant el cabell amb xampús suaus, i amb els polls, que ara es posen per tot tipus de cabells. Si les vostres nenes porten cabellera, raspalleu-les molt bé, i si tenen ganes de tenyir-se o fer-se moltes metxes, la Marimar sempre recomana fer-ho a partir dels 16 anys. Com més tard millor, ja que una de les possibles coses que podem evitar són al·lèrgies.

Comparteix

També t'interessarà