Sanitat aclareix si les empreses privades podran comprar vacunes per a les plantilles

ACN
17-04-2021
  • Sanitat aclareix si les empreses privades podran comprar vacunes per a les plantilles

El Ministeri de Sanitat ha aclarit en un comunicat la possibilitat que empreses privades participin en l'adquisició i administració de vacunes contra la covid-19 a les seves plantilles. L'ens estatal assegura que aquesta possibilitat no s'ha valorat "en cap cas". En paral·lel, l'executiu que encapçala Pedro Sánchez subratlla la "importància" de l'acord dels estats membres de la Unió Europea per adquirir vaccins. L'acord confirma la participació dels Estats en el procediment d'adquisició de vacunes, que alhora convenen en no iniciar procediments de compra dels productes que són objecte de negociació per l'estratègia europea. Alhora recorda que totes les vacunes autoritzades per l'EMA són dins d'aquesta estratègia.

Pel que fa a l'administració de vaccins, el Ministeri destaca "les capacitats" del sector públic per executar, a través del Sistema Nacional de Salut i de les Comunitats Autònomes, el pla de vacunació actualment en marxa, que preveu tenir el 70% de la població vaccinada a finals d'agost.

En aquest sentit, l'executiu estatal subratlla que el Sistema Nacional de Salut està "prou preparat" per abordar una campanya de vacunació massiva, i posa d'exemple la campanya de vaccinació de la grip, durant la qual es van administrar catorze milions de dosis en tres mesos.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta