Sanitat alerta que el tabac provoca "una mort cada deu minuts"

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
24-03-2024
Actualitzat: 08-04-2024 12:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Sanitat alerta que el tabac provoca "una mort cada deu minuts"
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

La ministra de Sanitat, Mónica García, ha destacat la urgència d'actuar contra l'epidèmia del tabaquisme, assenyalant que "no podem permetre perdre 140 persones al dia", el que equival a una mort cada deu minuts i un total de 50.000 defuncions anuals. Durant la presentació del Pla Integral de Prevenció i Control del Tabaquisme 2024-2027 a diverses entitats i col·lectius, García ha recalcat la necessitat d'avançar en la lluita contra aquesta problemàtica, recordant els avanços legislatius que Espanya va impulsar fa quinze anys.

En aquest sentit, la ministra ha alertat sobre l'increment de l'ús de les cigarretes electròniques entre els joves, amb un 25% dels nens de 12 anys que han experimentat amb aquest producte, xifra que puja fins al 50% en adolescents més grans. Garcia ha subratllat que aquestes noves formes de tabac són una porta d'entrada al tabaquisme, i ha expressat la necessitat d'actualitzar la legislació per protegir millor la salut pública.

El Pla Integral té com a objectius principals evitar que els joves comencin a fumar, incrementar el nombre d'exfumadors adults i crear més espais lliures de fum per combatre el que es coneix com a "fum de segona generació".

Fins al 27 de març, les Comunitats Autònomes podran fer aportacions al pla, que posteriorment serà debatut en una reunió extraordinària de la Comissió de Salut Pública, abans de ser portat al ple del Consell Interterritorial previst pel 5 d'abril.

Comparteix

També t'interessarà