Sanitat estudia una regulació de venda de cigarros electrònics en farmàcies

SEGREcom
21-08-2015

El ministeri de Sanitat està preparant una regulació que permetrà la venda de cigarros electrònics a les farmàcies. El decret, que actualment es troba en fase d'esborrany, coincideix amb un estudi publicat aquesta setmana al Regne Unit que assegura que els cigarros electrònics són un 95 per cent menys nocius que el tabac i que no existeixen evidències que indiquin que puguin incitar infants i no fumadors a practicar aquest hàbit. Amb aquest aval, els metges britànics podran receptar ara el dispositiu als fumadors. La mesura xoca amb les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que advoca per esperar els resultats d'estudis científics definitius sobre els efectes d'aquest producte sobre la salut.

A diferència del Regne Unit, on cada vegada és més habitual veure persones exhalant fum d'aquests vaporitzadors, a Espanya el boom del vapeig s'ha anat apagant.

Després de l'apogeu d'aquest hàbit registrat el passat 2013, quan van obrir a Lleida una desena de botigues especialitzades en aquest producte, ara la majoria ja han tancat i molts estancs ja no ofereixen el producte o ho fan en quantitats molt testimonials, fet que ha suscitat queixes dels clients, que cada vegada tenen més dificultats per trobar-ne recanvis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta