Seleccionador a Àustria

SEGREcom
02-08-2016
  • Seleccionador a Àustria

El lleidatà Jaume Bartés (Lleida, 31-3-1995) és un dels talents formats en l’hoquei sobre patins català, esport en el qual Catalunya és una potència mundial, que ha vist a l’estranger l’oportunitat de fer un pas endavant en la seua carrera esportiva. Jaume va fitxar la passada temporada per l’RHC Wolfurt d’Àustria, club amb el qual no només ha renovat per una temporada més, sinó que en aquest pròxim curs exercirà de jugador entrenador. A més, la Federació Austríaca l’ha nomenat seleccionador de l’equip sub-17 del país, amb el qual debutarà al setembre en el Campionat d’Europa que tindrà lloc a Mieres.

Als 20 anys va deixar el Llista per afrontar una aventura de la qual se sent molt satisfet. "Sabia que si em quedava tindria minuts al primer equip i vaig buscar la possibilitat de jugar en un club estranger. Vaig tenir l’oportunitat d’anar al Wolfurt i estic molt content de com m’estan sortint les coses", explica Jaume. Amb el seu club juga a la Segona divisió de la Lliga Suïssa, on van perdre en el play-off d’ascens a Primera, i a la Lliga austríaca han finalitzat en segona posició. La faceta de tècnic ja l’ha exercit aquesta temporada al seu club, on ha entrenat el sub-15 i, a més, exercirà a la seua segona campanya com a jugador entrenador i també portarà el sub-17. "Allà és relativament freqüent que un jugador sigui també entrenador, però, quan ja són veterans. Amb 21 anys la veritat és que no és habitual", admet. Al Llista, Joan Carles Colas ja va exercir aquest doble paper fa uns anys.

Amb 20 anys, Jaume es va haver d’espavilar molt aviat. "El club tenia un entrenador asturià, Víctor Sainz, que va ser el que va contactar amb mi i amb qui vaig parlar durant els dies que vaig estar allà abans de fitxar. Al cap de dos setmanes em va dir que se n’anava, encara que llavors va arribar un entrenador català, Lluís Baró." A Wolfurt, una població d’uns 8.000 habitants, els tres catalans de l’equip –el tercer és el també jugador Jacint Carafí– compartien pis.

"Fa uns mesos em van oferir renovar i jo tenia dubtes, perquè estic acostumat a un nivell més alt. Llavors el club em va insistir dient-me que, a més, fes d’entrenador. Suposo que els va agradar el meu treball en el sub-15", afegeix. "I vaig decidir acceptar el repte."

"Després em van oferir la selecció sub-17 i també vaig acceptar, així que no m’avorriré", afegeix. La seua adaptació a la vida austríaca va ser molt ràpida. "M’hi trobo molt a gust. És una gent molt amable." A més, va dominar molt aviat l’alemany. "La veritat és que a l’octubre ja el parlava amb fluïdesa, després de passar-m’ho malament al principi."

Jaume vol aprofitar per obtenir la titulació que li permeti exercir de professor d’alemany, a part d’acabar els estudis d’educació infantil.

"M’agradaria jugar algun dia a casa meua, al Llista"

Jaume Bartés es confessa seguidor de l’entrenador de l’Atlètic de Madrid, Diego Simeone, almenys pel que fa a la planificació de futur: "Sóc cholista; bé, en el meu cas, jaumista", fa broma. "En esport només et pots guiar pel dia a dia, serveix de poc fer planificacions a llarg termini", però sí que té clar que "m’agradaria acabar jugant algun dia a casa meua, al Lleida Llista". El seu objectiu és estar el màxim de temps possible a Àustria, però és conscient que la nova faceta d’entrenador i jugador ho fa diferent. "Em vull quedar molt temps aquí, però dependrà de com vagi aquesta temporada."

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta