#SentènciaProcés: L’alcalde Pueyo fa una crida a la societat lleidatana perquè defensi els seus drets i llibertats i perquè aïlli la minoria violenta que està causant un impacte negatiu

REDACCIÓ
18-10-2019
  • #SentènciaProcés: L’alcalde Pueyo fa una crida a la societat lleidatana perquè defensi els seus drets i llibertats i perquè aïlli la minoria violenta que està causant un impacte negatiu

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquest dijous una sessió extraordinària de la Comissió Informativa de Gestió de la Seguretat i Civisme, en què ha informat als grups municipals sobre els esdeveniments produïts els darrers dies a la ciutat i les converses mantingudes amb la delegació del Govern català i la subdelegació del Govern espanyol. Pueyo ha fet una crida a la societat lleidatana, a les famílies i a les persones demòcrates de la ciutat perquè continuïn expressant les seves opinions polítiques lliurement i pacífica, en un marc de llibertat d’un estat de dret. Alhora, els ha apel·lat perquè “aïllin, marquin i es distanciïn d’aquesta minoria violenta que té un impacte negatiu sobre la imatge de Lleida, de Catalunya i de la causa política del país”.

L’alcalde ha assegurat que aquesta violència no representa els homes i les dones que estan a la presó, que han rebut una sentència de 100 anys, i pels qui, juntament a la defensa de les llibertats, s’estan produint mobilitzacions de gran envergadura els últims anys. Dilluns es van concentrar unes 6.000 persones a Lleida i dimecres unes 2.000, amb manifestacions pacífiques en oposició a la sentència i amb un sentiment democràtic que s’ha de preservar i defensar.

Tal com ahir ja es va expressar al ple, Pueyo ha reiterat la condemna als fets violents ocorreguts: “No tenen cap justificació i perjudiquen més que no beneficien la causa de les persones empresonades i exiliades”. Ha dit que històricament, quan s’ha pogut afirmar que la finalitat justifica els mitjans, s’ha caigut en conductes arbitràries, pel que “per a mi, els mitjans son tan important o més que les finalitats”, ha afegit.

Per donar exemple d’algunes conseqüències dels aldarulls, el paer en cap ha indicat que s’ha quantificat en 80.000 euros els danys en contenidors cremats, a banda d’altres destrosses, que s’avaluaran amb detall més endavant. A més, s’han produït escenes de pillatge. En aquest sentit, ha manifestat que “nosaltres estem per la mobilització pacífica i democràtica, fet que xoca amb aquesta violència minoritària que benefica estratègicament aquelles que esperen excuses per a l’aplicació del 155 o per gestionar les institucions d’autogovern, com la policia, el sistema educatiu o la comunicació”. Per això, ha insistit en separar-se d’aquests grups violents, perquè “l’ADN d’una societat democràtica és expressar-se i manifestar-se”.

Per la seva banda, el delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, ha remarcat que l’objectiu comú és garantir la seguretat publica i l’exercici de drets i llibertats de tothom. “Causar estralls no és un dret o una llibertat” pel que ha afirmat que els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i, si s’escau amb la Guàrdia Civil, mantenen una col·laboració estreta, intensa i efectiva per defensar “aquesta seguretat pública, els drets i les llibertats”. Igualment, ha condemnat els aldarulls de les nits passades. Farré ha descartat incorporar més efectius i ha dit que es garantirà la seguretat pública amb els efectius disponibles. “La seguretat és qüestió de tots, no només dels cossos de seguretat, pel que confio en la crida que ha fet l’alcalde perquè s’aïllin aquells que no es comporten com cal i no respecten els drets de tots”, ha conclòs.

A la sessió extraordinària, han assistit, a més dels representants de cada grup municipal, l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, i el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, Toni Baró. La directora dels serveis territoris d’Interior a Lleida, Montserrat Messegué, s’ha incorporat posteriorment amb el delegat del govern a la trobada amb l’alcalde. 

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta