#SentènciaProcés: Lleida torna a cremar per segona nit consecutiva

LLEIDACOM / Sònia Cascón
17-10-2019
 • #SentènciaProcés: Lleida torna a cremar per segona nit consecutiva
  Peu de foto: 
  LLEIDACOM / MIKI DE SANTIAGO
 • #SentènciaProcés: Lleida torna a cremar per segona nit consecutiva
  Peu de foto: 
  LLEIDACOM / MIKI DE SANTIAGO
 • #SentènciaProcés: Lleida torna a cremar per segona nit consecutiva
  Peu de foto: 
  LLEIDACOM / MIKI DE SANTIAGO

La manifestació convocada ahir al vespre a la Plaça Europa per condemnar l'actuació policial el dia abans i que va aplegar a unes 2.000 persones, va acabar a Lleida ciutat com el rosari de l'aurora: 10 ferits de diversa consideració i 11 persones detingudes.

Uns 500 manifestants es van anar desplaçant pels carrers de Lleida fins arribar fins a la Subdelegació del Govern on hi havia un important desplegament policial.

Els manifestants es van anar deplaçant fins arribar a l'Avinguda de Blondel, davant la façana de la Paeria on van preparar barricades amb contenidors que van cremar i van llençar botelles i pedres als Cossos Policials.

A les onze de la nit, els incidents van arribar a l’Eix Comercial, on els manifestants van preparar barricades i es van tornar a enfrontar, amb llançaments d’objectes, contra la policia, a l’altura del carrer Cavallers, on els agents van haver de carregar i disparar de forma periòdica per fer-los retrocedir.

Els enfrontaments del carrer Major van suposar desperfectes i trencadisses d'aparadors en diverses botigues i establiments.

Posteriorment algun d'aquests manifestants van arribar fins a la Plaça Cervantes on van calar foc a contenidors a l'entrada de la Delegació d'Hisenda.

A través del seu compte de Twitter, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va fer diverses piulades com, 'S'han produït actes de pillatge en comerços,incendis al carrer,destrucció de llunes i de mobiliari urbà, i encara no s'ha acabat'.

'La violència, continuava l'alcalde Pueyo,  no representa els homes i dones que han rebut una sentència de 100 anys. No només la finalitat no justifica els mitjans,sinó que recuperar el sentit de les paraules,reconquerir la civilitat i recordar, amb Hannah Arendt, que tots els éssers humans som iguals sense que mai ningú sigui idèntic a ningú'.

'El que necessitem són eines que ens ajudin a transformar una situació injusta. No necessitem un exercici de violència desproporcionada que busqui agredir, imposar-se, guanyar, venjar-se...'.

I acabava dient, 'Em solidaritzo amb els milers de ciutadans i ciutadanes de Lleida que han viscut amb profunda indignació la sentència, i que s'han mobilitzat pacíficament per expressar el seu descontentament'.

En un altre ordre de coses, els nou detinguts pels aldarulls de dimarts ja són als jutjats de Lleida a l'espera de declarar.

 

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta