#SentènciaProcés: Mil persones llancen paper higiènic “contra la repressió” a Lleida

S.C.D.
25-10-2019
  • Mil persones llancen paper higiènic “contra la repressió” a Lleida

 

Al voltant d’un miler de persones, 650 segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir pels carrers de Lleida sota el lema “Netegem de repressió els nostres carrers” i van llançar centenars de rotllos de paper higiènic a la comissaria de la Policia Nacional de Prat de la Riba i la subdelegació del Govern espanyol.

En una concentració pacífica en què no es va registrar cap tipus d’incidents, la marxa, convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR), va sortir de la plaça Ricard Viñes passades les vuit de la tarda per l’avinguda Prat de la Riba. El nombre de manifestants, escàs al principi, va anar en augment a mesura que la marxa s’atansava a la comissaria de la policia.

Amb el lema “La repressió no ens atura, la lluita continua”, els concentrats van envoltar la porta de la comissaria, custodiada per diversos furgons dels Mossos d’Esquadra, i van començar a llançar centenars de rotllos de paper higiènic mentre llançaven consignes com “No hi ha paper per a tanta merda”, “Llibertat detingudes” o “Solidaritat, amnistia i llibertat”.

Després d’uns minuts de llançament de paper i que els manifestants recollissin alguns rotllos per tornar a tirar-los a la subdelegació, la marxa va prosseguir pels carrers Salmerón i Anselm Clavé amb nous càntics com “Tothom al carrer”, “Aquí estan els antifeixistes” o “Lleida serà la tomba del feixisme”. Al seu pas per la rambla Ferran, la manifestació va xiular quan va arribar a l’edifici de la Diputació demanant “Fora, fora, fora la bandera espanyola” i va imitar el soroll de les sirenes de la policia cada poca estona.

Els manifestants van fer una volta per recórrer tota la rambla Ferran fins a arribar a la plaça Francesc Macià per encarar-se cap a la subdelegació, que estava tancada i amb tres furgons de la Policia a l’interior i dos més dels Mossos a la mateixa rambla. Els concentrats es van aglutinar al voltant de les tanques i, al crit de “No hi ha paper per a tanta merda” es va repetir una pluja de rotllos de paper higiènic que va inundar la plaça de l’interior de la subdelegació i els furgons de la Policia Nacional. Una vegada els assistents es van quedar sense paper, van anar marxant i no hi va haver cap incident.

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta