Sergi Escobar s'adjudica el Vila de Juneda

28-08-2018
Actualitzat: 28-08-2018 11:42
  • Sergi Escobar s'adjudica el Vila de Juneda

El lleidatà Sergi Escobar es va proclamar ahir campió provincial després d’imposar-se en l’edició 55 del Trofeu Vila de Juneda, que es va celebrar coincidint amb l’últim dia de la festa major de la localitat de les Garrigues davant d’uns 500 espectadors i amb uns 60 ciclistes participants. Entre els corredors, va destacar la presència de diversos ciclistes francesos, un exprofessional colombià i cinc de l’Aràbia Saudita que estan fent una estada a la Val d’Aran. Ramona Gabriel, guanyadora de la Titan Desert, entre altres èxits, va ser l’encarregada de fer el tall honorífic de la cinta abans de començar la prova, convidada pel Club Ciclista Colla La Pedalada de Juneda, organitzador de la prova.

La prova, que va discórrer per un circuit urbà de quaranta voltes, era puntuable per a la Copa Critèrium de la Federació Catalana –l’única que es disputa a la província de Lleida–, a banda de ser el Campionat Provincial i, juntament amb la Volta, l’única prova competitiva del calendari ciclista lleidatà. Escobar va certificar la seua victòria amb un temps d’1:32:24, després d’escapar-se del grup i arribar a la meta sense ser atrapat. Al lleidatà el van seguir en la seua escapada Albert Masana, de Puiverd, Modest Capell, de Torregrossa, el líder de la Copa Critèrium, Gerard Armillas, i l’exprofessional colombià Ever Rivera. Rivera va ser el segon a arribar, al costat de Masana i Armillas, tots ells amb un temps d’1:32:41, amb Modest Capell com a cinquè a creuar la meta (primer de la categoria sub-23) amb un crono d’1:32:49. La prova va comptar també amb la particularitat de tenir un tram de pujada empedrada i va reunir 1.500 euros en premis, 1.100 dels quals van sortir de les primes concedides pels patrocinis i pels espectadors.