Set consells per tenir cura dels nostres peus aquest hivern

REDACCIÓ / AMIC
Publicat: 
09-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Set consells per tenir cura dels nostres peus aquest hivern
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

Últimament, parlem molt de l'autocura, de cuidar-se a un mateix com una part irrenunciable de la nostra salut i la nostra felicitat. Això implica cuidar-nos per a nosaltres i en aquesta concepció és impensable que ens encarreguem només de les zones que queden al descobert. I és que amb l'arribada del fred, comencem a posar-nos capes i hi ha parts del cos que queden oblidades fins que torna l'època de destapar-se. Entre els grans oblidats, estan els peus.

Moltes vegades no som conscients de la importància dels peus i de les seves necessitats, però són la nostra base, i quan ens fan mal perquè no portem una sabata adequada, perquè estan cansats o perquè ens fem una lesió, prenem consciència del seu pes en el nostre benestar. I enguany, volem preparar els peus per a l'hivern, perquè ara és el moment perfecte per a dedicar-li les manyagues que es mereixen. Recorda que cobrir-los amb botes i botins no significa que desapareguin de la faç de la terra.

Què necessiten els nostres peus?

L'estiu deixa la seva petjada als nostres peus. Les picades de mosquits i algunes ferides per rascades de sabates poden conviure amb les dureses i els fongs també poden entrar en joc. Però… com hem de cuidar els peus?

Talla correctament les ungles per a evitar que s'encarnin i donin lloc a possibles ferides. Sobretot per a garantir la bona salut de la zona i prevenir també trencaments indesitjats.

Hidrata bé els peus i estar lliures de callositats i esquerdes. La pell dels peus necessita aigua per a lluir bé i prevenir l'aparició d'aquesta mena d'agressions cutànies. Són grans aliats per a aquesta missió les màscares nutritives i reparadores que actuen com un tractament intensiu i sobretot aquelles fórmules que tenen urea, llards i olis.

Fes una exfoliació una vegada a la setmana. Aquest gest és clau per a garantir que els productes que apliquem després penetren de manera profunda, mentre que alliberem els peus de les pells morts.

Assegura't que els peus estiguin completament secs. És senzill. N'hi ha prou amb dedicar-li uns minuts a eliminar tota la humitat dels teus peus després de la dutxa i estaràs prevenint l'aparició de bacteris i de fongs.

Allibera els teus peus de les dureses amb un raspador o una llima de pedicura. Serà més fàcil eliminar-les, si oferim un bany d'aigua tèbia als peus de forma prèvia.

Millora la circulació de la zona, amb massatges. Uns senzills moviments davant i enrere seran útils per a això. Tingues molt en compte que són els pilars del nostre cos, i que és fonamental cuidar la nostra base.


bellezaactiva.com - AMIC

Comparteix

També t'interessarà