Set lleidatans opten a les places mundialistes

XAVIER PUJOL
15-06-2017
  • Set lleidatans opten a les places mundialistes

Fins a set palistes lleidatans opten a formar part de la selecció espanyola de descens, en la modalitat d’esprint en aigües braves, que el mes de setembre prendrà part en el Campionat del Món de Pau (França).

Els aspirants es jugaran les places en el selectiu que es disputarà diumenge coincidint amb el Campionat d’Espanya de la Seu d’Urgell, la primera prova oficial de descens que allotjarà el Parc del Segre en tota la seua història. Serà tota una prova de foc de cara al Mundial del 2019 que acollirà el canal olímpic urgellenc, que inclourà les especialitats d’eslàlom, descens i caiac extrem.

Del Sícoris Club aspiren a una plaça Xavier Miralles i Germán Jiménez en K1 i Alan Padilla en C1, a més de les dos embarcacions de C2 formades pels mateixos Miralles i Padilla i per Jiménez i Arnau Morancho.

Per la seua banda, Daniel Martínez i Eduard Tudel lluitaran per entrar a la selecció de caiac, i al seu torn Dani Marzo i Jesús Pérez, de Ponts i Organyà, respectivament, lluitaran per una plaça en canoa doble, el mateix objectiu que s’han marcat en la modalitat d’eslàlom. En dones no hi haurà cap aspirant clara després que les sicoristes Alba Oronich i Laura Miralles hagin renunciat per diferents motius.

La competició arrancarà aquest dissabte amb les proves de Joves Promeses al matí i la clàssica a la tarda, totes dos a Arfa, i per la seua banda diumenge se celebrarà l’esprint al Parc del Segre.
 

Efeméride
  • Un llibre i una exposició per commemorar els 25 anys dels Jocs. La Seu d’Urgell celebrarà el vint-i-cinquè aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, en què les proves de piragüisme es van disputar al Parc del Segre, amb l’edició d’un llibre sobre l’efemèride i una exposició fotogràfica i audiovisual que s’inaugurarà el pròxim dia 27 de juliol i que estarà oberta al públic durant tot el mes d’agost a l’església Sant Domènech. En aquesta mostra es repassarà la història prèvia a l’olimpíada, els Jocs Olímpics i el llegat que aquests van deixar, especialment amb el Parc del Segre, tot un referent.

 

Arranca la Copa del Món a Praga

L’equip espanyol d’eslàlom, integrat entre d’altres pels lleidatans Núria Vilarrubla, Marta Martínez i Miquel Travé, disputarà a partir de demà la primera prova de la Copa del Món que es celebrarà a Praga. Després del fiasco que va representar haver quedat fora del podi en l’últim Europeu, Vilarrubla busca redimir-se amb una altra medalla internacional en canoa. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?