Set premis del concurs de raça bruna per a una granja d’Aran

REDACCIÓ
17-04-2019
  • Set premis del concurs de raça bruna per a una granja d’Aran

L’explotació Vallnova-Espanholet de la Val d’Aran i el Berguedà va obtenir fins a set guardons diferents en el quinzè Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus a Vic celebrat el cap de setmana passat a Vic, entre els quals el de Gran Animal Campió Jove.

Com ja és tradició en el marc dels actes del Mercat del Ram de Vic, dissabte es va celebrar una nova edició d’aquest concurs amb la participació de ramaderies de tot l’àmbit pirinenc des de l’Aran, el Pallars Jussà i Sobirà, fins al Berguedà o el Ripollès. El pavelló del bestiar va exhibir uns cent cinquanta caps.

Aquest any, tanmateix, no es va celebrar la subhasta de vedells procedents del centre de testatge de la raça, ja que aquest esdeveniment tan rellevant per als ramaders associats a la Februpi es reserva per celebrar-lo el pròxim 3 de maig, dins dels actes d’inauguració del nou centre de testatge situat a la finca de Bellestar, a Montferrer i Castellbò (Alt Urgell).

El Pallars Sobirà, a banda d’obtenir el tercer premi a la categoria de toros (Casa Coix), es va imposar també en la categoria de vaca amb el primer i el tercer premi (Casa Beta i Casa Coix). I el Pallars Jussà es va emportar el primer premi en la categoria de vaca amb vedell (Casa Fransi) i el primer en la categoria de toros (Casa Mestrepere). L’acte va comptar amb la consellera Jordà i el president Torra.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?