Simó dóna suport a Saltó perquè presideixi la Cambra

REDACCIÓ
21-12-2018
  • Simó dóna suport a Saltó perquè presideixi la Cambra
  • Simó dóna suport a Saltó perquè presideixi la Cambra

Joan Simó, president de la Cambra de Comerç de Lleida durant els últims 27 anys, va confirmar ahir que no optarà a la reelecció al capdavant de l’entitat als comicis convocats per al maig de l’any que ve. “Ja és oficial. No m’hi tornaré a presentar. És l’hora del relleu”, va afirmar, i va anunciar que donarà suport a la candidatura de Jaume Saltó, president de Pimec a Lleida. “Crec que és una persona de consens”, va argumentar. La Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa, presentarà una candidatura per ampliar la representació a la cambra i intentar aconseguir la presidència.

Simó recorda que va entrar a la Cambra de Comerç com a vocal el 1975 i el 1991 va ocupar per primera vegada la presidència, que encara manté. Durant bona part d’aquest període, va compatibilitzar el càrrec amb el de president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida. Va assegurar que durant els seus mandats ha intentat sempre “buscar el consens” i creu que “s’ha fet una bona tasca, però el més important és que sempre hi ha hagut pau”. Això sí, va apuntar que haurien pogut dur a terme més accions “si no ens haguessin tallat les ales”.

Més de 30.000 empreses lleidatanes estan cridades a les urnes per escollir els membres del ple, que al seu torn hauran d’escollir el nou president. Podran votar de forma presencial electrònica el 8 de maig i de manera electrònica remota entre els dies 2 i 7 del mateix mes (després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestimés un recurs presentat contra el vot electrònic). Les candidatures elegibles s’han d’haver presentat entre el 12 i el 25 de febrer. Respecte a la cambra de Tàrrega, hi votaran 2.500 empreses i el president, Delfí Robinat, que va accedir al càrrec el 2010, no optarà a la reelecció.

Aquestes eleccions se celebraran amb cinc anys de retard, ja que les últimes van ser el 2010. El mandat havia d’acabar el 2014, però els canvis legals i les vicissituds polítiques han provocat que no s’hagin convocat fins ara.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'anomenat 'pin parental'?

Carregant...
Load next