Simulacions en prevenció de la covid-19 a les residències de Lleida i el Pirineu

ACN
16-02-2021
  • Residència avis Juneda
    Peu de foto: 
    Residència avis Juneda

El Departament de Salut duu a terme aquesta setmana una formació dirigida a responsables higiènic-sanitaris de les residències de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran per millorar les mesures de prevenció contra la covid-19 en aquests centres. A les sessions es recreen diferents situacions reals en què els participants han de prendre decisions sobre aspectes com la sectorització d'espais, la definició de circuits o l'aplicació de mesures de prevenció d'infecció del virus, entre d'altres. La formació va a càrrec de tècniques de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i té com a objectiu que els responsables sanitaris de les residències assimilin el contingut dels protocols i els plans de contingència, posant-los en pràctica.

Durant les sessions, que tenen lloc a l'Alberg Municipal de Bellpuig, es donen eines per aprendre a sectoritzar espais correctament i, d'aquesta manera, crear zones diferenciades per ubicar-hi els residents en funció de si tenen o no risc d'infecció per SARS-CoV-2 o bé si presenten la malaltia de la covid-19 (zones verdes grogues i vermelles). També es mostra 'in situ' com definir espais en funció del risc, com crear zones de transferència i com definir circuits per al personal, la cuina o la bugaderia, entre d'altres.

La jornada formativa acaba amb una sessió de reflexió on els participants posen en comú i analitzen els coneixements adquirits i plantegen els dubtes que hagin sorgit. En les onze sessions de formació que hi ha programades durant aquesta setmana hi passaran responsables sanitaris de 55 residències del pla de Lleida i el Pirineu.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta