Sincronitzada de plata

agències
18-08-2014

L'equip espanyol de natació sincronitzada va aconseguir aquest diumenge dos noves medalles, aquesta vegada de plata, amb la qual cosa la delegació deixa l'Europeu de Berlín amb quatre metalls, després dels dos bronzes guanyats en la jornada anterior. Finalitzada la sincronitzada i les proves d'aigües obertes, comencen avui les competicions a la piscina, on la millor basa de l'equip torna a ser Mireia Belmonte.
La primera medalla de plata de la jornada la va aconseguir Ona Carbonell en la final de solo. La nadadora, que va arribar a la final amb la segona millor nota en la preliminar de l'exercici lliure i en la de rutina tècnica, va posar en escena una coreografia plena de figures complicades, realitzades amb control, ideada per Gemma Mengual i la francesa Virginie Dedieu, la qual cosa li va valer una puntuació en la final de 93.7000 per a un total de 185.4774.
La nota li garantia la plata, ja que abans que ella la ucraïnesa Anna Voloixina s'havia quedat en 92.3333 i un total de 181.8341. L'or va ser, amb autoritat, per a la russa Svetlana Romaixina, que va sumar, entre els dos exercicis, un inabastable 189.6584.
La segona medalla de la jornada va arribar en la final de combo a l'acabar darrere de les ucraïneses i davant de les italianes. L'equip espanyol va saltar a la piscina en l'antepenúltima posició, poc després que ho fessin les italianes. Amb el mateix exercici amb què l'any passat van aconseguir la plata al Mundial de Barcelona, les noies d'Esther Jaumà van solcar la piscina al ritme d'Elvis Presley. Amb aquesta plata, la sincronitzada espanyola fa ple a l'aconseguir quatre medalles de quatre possibles: dos plates en combo i solo i dos bronzes en duo i equip.
Tanmateix, el president de la Federació Espanyola, Fernando Carpena, no estava satisfet: "Hauria de dir que guanyant medalles el sabor de boca ha de ser bo, però me'n vaig amb un sabor agredolç. D'una banda, continuem guanyant medalles, d'altra banda l'escenari que s'ha provocat amb les noves normes no ens han posicionat al lloc que jo crec que havíem d'estar." Els Europeus de Berlín suposen un retrocés, al veure's Espanya superats per Ucraïna. "Cal analitzar si és perquè elles han pujat, que sens dubte ha sigut així, i nosaltres hem baixat, per tant per a això hi són els nostres tècnics, ara ve un temps de reflexió", va afegir.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?