Sis de cada deu consistoris compren electricitat de forma mancomunada

redacció
28-12-2015
  • Sis de cada deu consistoris compren electricitat de forma mancomunada

Sis de cada deu ajuntaments de Lleida, un 58% del total, utilitzen la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per a la compra mancomunada de serveis o material divers com l’electricitat, la compra de gas o les assegurances.

Un total de 134 municipis contracten el servei elèctric; 89, serveis d’assegurances; 11, la compra de gas; set utilitzen la central de compres per adquirir paper i tres, impressores. La compra centralitzada de l’ACM, creada l’any 2008, proporciona estalvi econòmic, rapidesa en la contractació i seguretat jurídica per als ajuntaments.

La majoria dels ens locals obtenen rebaixes importants en la factura anual contractant aquests serveis de manera mancomunada. Per exemple, l’ajuntament de Lleida s’estalvia a la factura de gas un 15%, l’equivalent a 120.000 euros anuals, segons l’ACM. El d’Alguaire, que es va sumar el passat mes de març a l’acord de subministrament elèctric, ha obtingut a la factura un estalvi del 5,5 per cent. Des de l’Associació Catalana de Municipis es fomenta que la indústria local pugui participar en totes les compres agregades, de manera que en la licitació per adquirir vehicles o equips multifunció s’exigeix que sigui amb distribuïdors o tallers locals.

Actualment l’entitat treballa per gestionar la compra agregada de gasoil, el manteniment d’ascensors, així com equipaments informàtics. Es preveu que el pròxim mes de maig els ajuntaments ja puguin fer les comandes per adquirir equips informàtics, segons van explicar des de l’entitat de municipis. Durant els últims dos anys han estat molts els ens locals que s’han sumat al conveni de les compres conjuntes de l’entitat de municipis amb l’objectiu d’estalviar a les factures i ser més eficients en les despeses.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta