Solsonès, Garrigues i Segrià, a la cua en rotació laboral

REDACCIÓ
Publicat: 
04-08-2019
Actualitzat: 04-08-2019 12:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Solsonès, Garrigues i Segrià, a la cua en rotació laboral

Lleida es troba a la cua en rotació laboral a Catalunya, és a dir, en el nombre de contractes que arriba a firmar una persona al llarg d’un any, mentre que Barcelona és la demarcació amb més índexs. Així es desprèn d’un estudi elaborat per la conselleria de Treball i que situa el Solsonès, les Garrigues, la Segarra, el Pallars Jussà, la Noguera i el Pla d’Urgell com les sis comarques on una mateixa persona acaba subscrivint més acords laborals amb una empresa.

Estem parlant d’una forquilla d’1,39 a 1,52 contractes per persona en aquests territoris. De fet, totes les comarques es troben per sota de la mitjana catalana, que és de 2,55 persones per contracte, tres dècimes més que l’any anterior.

Gairebé dos mil catalans van firmar l’any passat més de 50 contractes i 35.500, més d’onze

La taxa més elevada es troba al Pallars Sobirà, (2,17), el Segrià (1,94) i de l’Alt Urgell (1,90). A la Val d’Aran, l’Urgell i l’Alta Ribagorça l’índex es mou en un estret marge de l’1,70 a l’1,75.

Crida l’atenció que l’any passat un total de 1.931 catalans van firmar cinquanta contractes, una rotació extrema. Representen el 0,2 per cent dels assalariats totals que van trobar una feina. Al costat oposat, 684.399 van firmar només un acord laboral amb una empresa, el 56,7 per cent del total. La conselleria de Treball apunta que per contextualitzar aquestes dades s’ha de tenir en compte que l’any passat la taxa de temporalitat, que relaciona el nombre de les persones que treballen amb contracte temporal sobre el total d’assalariats, torna a augmentar tant a Catalunya com a Espanya per quart i cinquè any consecutiu (21,9% i 26,8 per cent, respectivament).

Per sexe, disminueix lleument la taxa de temporalitat femenina (del 22,7 per cent al 22,6 per cent). Al contrari, la taxa de temporalitat masculina s’incrementa en 0,8 punts percentuals fins al 21,2 per cent, però encara es manté per sota de la femenina.

Comparteix

També t'interessarà