Sorigué factura 531 milions al créixer un 20% en un any

REDACCIÓ
19-09-2019
  • Sorigué factura 531 milions al créixer un 20% en un any

El grup empresarial Sorigué va créixer l’any passat un 20 per cent i la seua facturació va arribar als 531 milions d’euros, segons les dades facilitades ahir per la companyia. El grup està dedicat als sectors dels serveis, la construcció, els materials i la tecnologia i enginyeria de l’aigua i compta a la província de Lleida amb una plantilla de més de cinc-centes persones. En total, la plantilla mesurada del Grup es va situar en 3.800 empleats (+4 per cent). El resultat d’explotació o Ebitda del grup es va situar l’any passat els 33 milions, xifra que Sorigué situa en la línia dels tres últims exercicis. Així mateix, va apuntar que els resultats són “fruit d’una evolució proporcional en les diferents àrees de negoci. En l’aposta per la diversificació, el Grup continua impulsant projectes relacionats amb el medi ambient”.

Al capítol d’inversions, destaca una partida de vint milions d’euros destinats a la renovació d’actius fixos, com vehicles elèctrics, instal·lacions tècniques o equips d’activitats de manteniment. Entre els projectes d’innovació destaca el d’una tecnologia per transformar residus de pneumàtics en filtres per al tractament d’aigües. També apunta al desenvolupament d’una tecnologia aplicada a les canonades de grans dimensions per aconseguir eliminar el problema de la corrosió i disminuir la quantitat de formigó utilitzat en un 40%. Representa estalvi de material però també d’emissions de CO2 en la producció d’aquests prefabricats.

Entre els projectes destacats, la recollida porta a porta del Segrià, la més gran de Catalunya

Entre els seus projectes destacats a Lleida, Sorigué cita el servei porta a porta de recollida selectiva de residus a la comarca del Segrià, el més gran de Catalunya fins al moment. També apunta al manteniment de la Universitat de Lleida, la construcció de l’edifici Origami a la capital del Segrià i la conservació d’A-2 Lleida-Barcelona.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?