Sorteig per a la selecció de les meses a Lleida per a les eleccions del 12-M

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
15-04-2024
Actualitzat: 01-05-2024 18:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Sorteig per a la selecció de les meses a Lleida per a les eleccions del 12-M
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El Ple extraordinari per al sorteig de les meses electorals a Lleida per a les properes Eleccions al Parlament de Catalunya, convocat per a avui al Saló de Sessions de la Paeria, ha conclòs amb la selecció del número 159 com a punt de partida per a la designació dels membres de les taules electorals.

Seguint el protocol establert, es triaran el president, el primer vocal, el segon vocal i els suplents corresponents per a cadascuna de les 139 taules que funcionaran en els 42 col·legis electorals de la ciutat. Aquest procés es realitzarà amb intervals de 7 a partir del número seleccionat.

Els membres de les taules són seleccionats del cens electoral de la ciutat, mitjançant sorteig municipal, i nomenats per les juntes electorals de zona. Han de complir amb requisits com ser majors de 18 anys i menors de 70, així com tenir habilitats de lectura i escriptura. A partir dels 65 anys, es pot renunciar al càrrec, prèvia comunicació a la junta electoral corresponent. El president ha de tenir titulació de batxillerat, formació professional de 2n grau, graduat escolar o equivalent.

El cens electoral de la ciutat constarà de 98.452 persones, de les quals 93.468 resideixen a la ciutat i 4.984 a l'estranger.

Les persones interessades poden verificar la seva inscripció al cens electoral a través d'aquest enllaç. Properament, s'habilitarà un tràmit a la web de la Paeria per a consultar la selecció com a membres de mesa electoral.

Comparteix

També t'interessarà