SOS Racisme reclama "un compromís real" per combatre el racisme davant l'entrada de Vox al Parlament

ACN
19-02-2021
  • SOS Racisme reclama "un compromís real" per combatre el racisme davant l'entrada de Vox al Parlament

SOS Racisme critica que no ha "vist un posicionament coherent, unitari i contundent" dels partits d'esquerra o progressistes" davant l'entrada de Vox al Parlament com a quarta força. A través d'un comunicat, l'entitat ha considerat que la violència del racisme institucional continua sent legitimada" i que "combatre-la mai ha estat una prioritat". Davant d'això, ha exigit "un compromís real i voluntat política per combatre el racisme institucional", especialment ara que, a parer seu, aquest discurs "es reprodueix en la seva versió més radical i desacomplexada". A més, ha defensat que "la millor estratègia contra l'extrema dreta és no permetre que coopti el debat públic, que no ocupi espais ni marqui les agendes de la lluita antiracista".

SOS Racisme ha criticat que el discurs racista i d'odi ha campat per les institucions i els mitjans de comunicació còmodament, "perquè la violència del racisme institucional, actualment, contínua sent legitimada, i combatre-la mai va ser una prioritat".

A parer seu, "la normalització del discurs obertament racista en el debat públic legitima propostes clarament antidemocràtiques, però que es justifiquen sota el principi de la llibertat d'expressió, que ens porta de nou a qüestionar la interpretació i aplicació d'aquest principi que moltes vegades s'ha fet servir per defensar els interessos dels poders hegemònics".

L'entitat ha lamentat que "mentre la política catalana segueix polaritzada entre independentistes i unionistes, les persones migrants o racialitzades no blanques segueixen, com sempre, sense ser concebudes com a subjectes polítics i sense estar en les prioritats de les agendes més enllà de les campanyes i interessos electoralistes". A parer seu, això "fa molt evident l'enorme desconnexió entre la vida política i el que succeeix als carrers". "Els discursos que instrumentalitzen la migració són una constant en política i provenen de partits de tots els colors", ha condemnat tot denunciant que encara no hi ha "polítiques públiques que reconeguin i abordin el racisme de manera transversal, i que posi el focus en els problemes estructurals que el provoquen".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?