Soses transforma la llar de jubilats en un centre social

REDACCIÓ
25-11-2021
  • Soses transforma la llar de jubilats en un centre social
  • Soses transforma la llar de jubilats en un centre social
  • Soses transforma la llar de jubilats en un centre social

L’Ajuntament de Soses ha iniciat el projecte ‘Pensa, menja, mou-te i juga!’ destinat a totes les persones grans usuàries de la Llar de Jubilats. Aquest projecte va dirigit a fomentar l’envelliment actiu dels avis i avies del municipi, mitjançant la realització de diverses activitats socioeducatives que els serveixin per mantenir la seva autonomia i un major benestar, evitant la passivitat, la manca de motivació i les situacions d’aïllament i d’exclusió social. 

La finalitat de l’ajuntament, és aconseguir que les persones grans mantinguin les ganes de viure i de lluitar per participar de forma activa en el seu dia a dia. Sandra Marco, alcaldessa de Soses, explica que amb aquest projecte es pretén aconseguir que les persones beneficiàries del mateix  mantinguin les seves habilitats o destreses a nivell funcional, psicològic i social; “que tinguin un lloc on aprendre i divertir-se, on relacionar-se i comunicar-se, on puguin adquirir habilitats socials i de comunicació”, diu l’alcaldessa. 

En aquest sentit, Marco apunta que l’objectiu principal de l’equip de govern és que les persones grans de Soses tinguin un envelliment digne i aconseguir que puguin gaudir de la vellesa a traves de les activitats organitzades i els moments d’oci que realitzin en aquest espai. “Volem que la llar no sigui sol un “bar” on anar els avis a fer un cafè i jugar a la “botifarra”, volem que es converteixi en un centre social, en el qual gaudeixin de moments de jocs i d’oci i la vegada treballin les seves capacitats”, apunta l’alcaldessa. 

Per dur a terme aquesta transformació de la Llar de Jubilats, l’ajuntament ha comptat amb una subvenció de la Fundació la Caixa per valor de 5.976,00 €. “Des del primer moment, la fundació va creure en aquest projecte i ens ha concedit aquest import per ajudar a l’ajuntament en la compra de butaques”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?