Sota el lema, 'ho tornarem a fer' miles de lleidatans reivindiquen l'1-O

REDACCIÓ
02-10-2019
  • Sota el lema, 'ho tornarem a fer' miles de lleidatans reivindiquen l'1-O
  • Sota el lema, 'ho tornarem a fer' miles de lleidatans reivindiquen l'1-O
  • Sota el lema, 'ho tornarem a fer' miles de lleidatans reivindiquen l'1-O

Unes 5.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 10.000 segons els organitzadors es van manifestar ahir al vespre a Lleida ciutat per reivindicar el referèndum de l’1-O als dos anys de la seua celebració i proclamar que “ho tornarem a fer”. Els manifestants que van sortir de la plaça Ricard Vinyes, corejant consignes en les que demanaven l'alliberament dels polítics independentites presos i instantàven a institucions i partits a 'no fer ni un pas enrere'. 

Els manifestants van recórrer després el pont de la Universitat i l’avinguda València fins a arribar al carrer Riu Ebre amb estelades, cartells improvisats i fins i tot una urna del dia del referèndum. Ja davant del CAP de Cappont, es va procedir a la lectura del manifest, que va proclamar que “no acceptarem cap altra cosa que no sigui la independència”, va reivindicar el pacifisme de l’independentisme i va criticar la “deriva repressiva” de l’Estat.

La marxa va acabar vora el CAP de Cappont, a l’espai que es preveu que sigui batejat com a plaça 1 d’Octubre, d’acord amb el que ha aprovat la Paeria. Segons la Guàrdia Urbana, unes 5.000 persones van participar a la marxa, mentre que els organitzadors van assegurar que van ser més de 10.000.

Uns 300 estudiants es manifesten a Lleida en l'aniversari de l'1-O

D'altra banda, uns 300 estudiants, segons els Mossos d’Esquadra, van participar ahir al matí en la mobilització convocada per sindicats i col·lectius d’alumnes per rememorar el segon aniversari de l’1-O. La protesta va començar a la plaça Víctor Siurana, davant del Rectorat, i va continuar per la Rambla d’Aragó, l’avinguda Catalunya i l’avinguda Blondel per finalitzar davant la subdelegació del Govern espanyol a Lleida, on els estudiants s'hi van concentrar.

 

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta