REDACCIÓ
06-05-2019
Actualitzat: 06-05-2019 9:41
  • Subcampió Pardinyes

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes no va poder aconseguir el títol del grup C de la Lliga EBA i va haver de conformar-se amb el subcampionat després de caure ahir contra el Tarragona (72-65) a la final disputada al Barris Nord. D’aquesta forma, els lleidatans jugaran la fase d’ascens a LEB Plata amb el Gran Canària –campió del grup B, Benicarló –subcampió del grup E– i Chantada –quart al grup A– entre els dies 16 i 19 a Ponferrada, seu determinada per la Federació Espanyola.

El conjunt que dirigeix Gerard Encuentra va firmar un bon primer quart, encara que no va poder frenar la capacitat ofensiva dels jugadors de Berni Álvarez. D’aquesta forma, l’acte inicial va acabar amb un 22-18 desfavorable. L’equip tarragoní, que exercia com a local, va arribar a situar-se 8 punts a dalt (38-30), però els lleidatans van reaccionar gràcies a la defensa en zona i van retallar diferències i per arribar al descans a sol un punt de diferència (40-39).

Després del pas pels vestidors, el Pardinyes va passar a dominar el partit, encara que el cansament va començar a fer acte de presència. Els lleidatans es van situar amb un 48-54, tot i que els tarragonins van poder tornar a ajustar el lluminós abans dels últims deu minuts (53-57). Va ser a l’inici del quart decisiu quan el Tarragona va posar les bases del seu triomf, ja que va anul·lar l’anotació de l’equip d’Encuentra, al qual cada cistella li era molt complicada. Després de dos partits en dos dies, la gasolina es començava a acabar i els tarragonins ho van aprofitar per obrir un forat i situar-se 8 punts a dalt (70-62) abans de l’últim minut. Malgrat els intents dels lleidatans, la victòria no va ser possible i van haver de conformar-se amb el subcampionat.