Suport unànime de l'Ajuntament de Tàrrega a la construcció de la nova estació d'autobusos i la variant de la C-14

REDACCIÓ
18-09-2019
  • Suport unànime de l'Ajuntament de Tàrrega a la construcció de la nova estació d'autobusos i la variant de la C-14

L'Ajuntament de Tàrrega va celebrar aquest dilluns una sessió extraordinària del Ple sol·licitada pel Grup Municipal de Junts X Tàrrega a l'oposició. L'ordre del dia va incloure dues propostes, les quals es van aprovar per unanimitat de tots els grups municipals: ERC-MES i CUP (Equip de Govern), Junts X Tàrrega i PSC.

Sí a la nova estació d'autobusos

Va prosperar per unanimitat l'acord d'atendre la proposta del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya per tirar endavant la nova estació d’autobusos de Tàrrega, ara en fase de redacció. En aquest sentit, s'expressà també el suport perquè el Govern català liciti posteriorment l’obra. La construcció de la nova estació d’autobusos de Tàrrega podria sortir a licitació durant el primer trimestre de l’any 2020. És la previsió amb què treballa el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, com ja es comunicà la setmana passada. La infraestructura s’ubicarà en un solar de titularitat municipal al costat de l’estació ferroviària, adjacent a la banda nord de les vies. El projecte de la nova estació d’autobusos suposarà una inversió total estimada d’entre 4 i 5 milions d’euros, quantitat que sufragarà íntegrament el Govern català.

Sí a la variant de la C-14

El Ple també va aprovar per unanimitat de revisar la proposta de desviament de la C-14 i demanar una reunió urgent amb el secretari d’Infraestructures per avançar en la redacció del projecte que permetrà dotar el municipi amb aquesta infraestructura. La ronda de circumval·lació oest tindrà una longitud de 4,5 quilòmetres i enllaçarà des de la carretera de Verdú fins al sector nord de la ciutat. El projecte suposarà una inversió de 14 milions d'euros i inclourà la construcció de quatre rotondes. La variant enllaçarà amb la carretera de Sant Martí de Maldà (LV - 2021) i discorrerà tot seguit vora el Museu Trepat, l'empresa Borges, el Parc de Sant Eloi i la Torre del Morlans fins a enllaçar amb la rotonda de l'autovia A-2. Tot plegat és un traçat més curt que el previst inicialment si bé més assumible econòmicament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next