Talarn demana a l'Estat derogar les Lleis Montoro i permetre als ajuntaments utilitzar els seus estalvis

ACN
Publicat: 
17-08-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Pla general on es pot veure al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, durant la seva intervenció a la inauguració de la 52a edició de la UCE a Prada de Conflent

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha instat al govern espanyol a derogar les Lleis Montoro i permetre als ajuntaments utilitzar els seus estalvis per facilitar la recuperació econòmica i social arran de la covid-19. Talarn ha participat a la inauguració de la 52a Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada de Conflent on ha reivindicat la importància del món local en l'actual escenari, que requerirà de mesures locals i solucions globals. Així mateix, també ha lamentat que el Segrià i la Noguera han patit els primers rebrots de coronavirus i que això ha suposat un "cop a les esperances i a l'autoestima de les persones que senten Lleida com alguna cosa més que un lloc on viure".
La Diputació de Lleida dóna suport als ajuntaments de la demarcació que "es revolten" contra l'acord del govern de l'Estat amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per cedir els seus superàvits, una mesura que el president la institució, Joan Talarn, ha qualificat d'injusta i recentralitzadora. Per aquesta raó, s'ha adreçat als partits que conformen el govern espanyol, PSOE i Podemos, per tal que deroguin les Lleis Montoro, una legislació que ha qualificat com a "injusta", i promoguda pel mateix PP que va "imposar el 155".

En aquest sentit, Talarn ha assenyalat que enmig de la "nova situació de desori" que suposa la reaparició de nous casos de covid-19, el govern espanyol torna a fer gala del seu "tarannà recentralitzador" i anuncia que "ell solet gestionarà l'ajut europeu per recuperar el país". A això, ha afegit, "pretén que els ajuntaments li cedim el nostre superàvit per finançar aquest mateix Estat que ha permès i finançat la fugida d'un Borbó a les butxaques plenes".
 

Comparteix

També t'interessarà