⏯️ Talarn vol escoltar quina proposta té Larrosa sobre l'alberg per a temporers a Pardinyes

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
20-07-2023
Actualitzat: 21-07-2023 8:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Talarn vol escoltar quina proposta té Larrosa sobre l'alberg per a temporers a Pardinyes
    Peu de foto: 
    Ignasi Gómez (ACN)

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, espera poder escoltar en breu quina és la proposta que té el nou alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, sobre l'Equipament Comunitari de Múltiples Usos (ECMU) projectat al barri de Pardinyes per l'antic equip de govern de la Paeria. En una entrevista a l'ACN, el recentment renovat president de la corporació municipalista ha recordat que la Diputació té reservada una partida de 600.000 euros per a la construcció d'aquest complex que entre d'altres funcions havia de preveure l'allotjament de temporers sense sostre durant la campanya de la fruita. L'alcalde socialista ha dit en reiterades ocasions que no és un model que ells defensin.

⏯️ Larrosa vol reenfocar l'alberg i l'estació d'autobusos de Lleida
Peu de foto: 
Foto Miquel de Santiago

Joan Talarn ha explicat que en breu espera mantenir una reunió amb el nou alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, amb qui precisament ha compartit el passat mandat a la Diputació de Lleida però des de dos àmbits diferents, ja que el socialista ha estat durant els darrers quatre anys a l'oposició a la corporació municipalista.

Una de les qüestions que Talarn espera parlar amb Larrosa és el futur del projecte de l'ECMU, ja que la Diputació va reservar per al pressupost 2023 una partida de 600.000 euros per a la construcció d'aquest equipament plantejat per l'anterior govern de la Paeria, d'ERC i Junts. El PSC sempre s'ha mostrat contrari a aquesta proposta i des que va guanyar les eleccions, Larrosa ha posat en dubte que es pugui dur a terme, tot i que també hi ha aprovada una ajuda de 4 MEUR per part del Govern.

Talarn ha remarcat que l'ajuda de la Diputació, tot i que no forma part del gruix important de l'obra, "anava destinada a un complex determinat" i ara caldrà revisar què s'ha de fer si al final no s'acaba tirant endavant. Larrosa ha defensat que el model que ells proposen passa per crear petits allotjaments per a temporers però a l'Horta, prop de les explotacions agrícoles, i no concentrar-los en un sol espai i un barri determinat.

El president de la Diputació de Lleida assegura que la relació que preveu mantenir amb la nova Paeria serà "tant bona" com la que hi havia amb l'anterior govern de Miquel Pueyo. En aquest sentit, apunta que Lleida és la capital de la demarcació i el seu "motor" per la qual cosa, la Diputació hi col·laborarà. Així, ha destacat projectes compartits entre institucions com són el polígon de Torre Blanca i Quatre Pilans als quals "no s'hi pot renunciar" perquè són una "oportunitat" que canviaran la constitució de tota la demarcació.

Comparteix

També t'interessarà