Tallen la via del tren a Térmens per paralitzar la supressió d'un pas a nivell

E. FARNELL
20-12-2020
  • Tallen la via del tren a Térmens per paralitzar la supressió d'un pas a nivell

La línia del tren de Lleida-la Pobla de Segur va quedar tallada ahir al matí durant una hora a Térmens com a protesta contra el projecte de FGC de construir dos passos elevats (un per a vehicles i un altre per a vianants) sobre les vies del tren com a alternativa a la supressió del pas a nivell. Unes cinquanta persones de Térmens, entre ells la plataforma Prou Barreres, s’estaven manifestant al costat de la infraestructura quan van advertir FGC que la via estava tallada amb palets de fusta que impossibilitaven la circulació dels combois.

El tall va provocar un retard de 45 minuts al tren que havia sortit de l’estació de Lleida a les 11.15 hores i de 20 minuts al comboi que feia el trajecte de Balaguer a Lleida, segons van confirmar fonts de FGC.

L’incident va afectar cinc usuaris que viatjaven al comboi, que va quedar aturat a l’estació de Térmens. Ferrocarrils va habilitar tres taxis i un bus per fer el trasllat dels usuaris fins a la seua destinació encara que finalment no va ser necessari perquè el tren va poder recuperar la circulació.

Operaris de l’empresa pública es van desplaçar fins a Térmens i van ser els que van retirar els palets de la via del tren. Així mateix, els Mossos d’Esquadra van mediar entre els manifestants i van obrir una acta per una concentració no comunicada. No obstant, van apuntar que es va obrir una investigació perquè els fets són denunciables. Ahir Ferrocarrils no havia presentat cap denúncia. Dimarts està prevista una reunió entre FGC i la plataforma Prou Barreres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?