Tanquen el Montsec i la Baronia per l’alerta màxima d’incendi forestal

REDACCIÓ
06-07-2019
  • Tanquen el Montsec i la Baronia per l’alerta màxima d’incendi forestal

La Generalitat ha posat en alerta vuit comarques lleidatanes per l’alt risc d’incendi durant el dia d’avui, després d’activar el nivell 3 del Pla Alfa, que es mantindrà fins demà, i ha instat a suspendre les activitats previstes en el medi natural en aquelles comarques on hi hagi més risc. Segons els Agents Rurals, les comarques incloses en l’alerta són el Segrià, la Noguera, l’Urgell, la Segarra, les Garrigues, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Solsonès, per l’elevat risc d’incendi en un centenar de municipis.

Ahir es va reunir el comitè tècnic de seguiment del risc de plans d’activitat per avaluar la situació davant de les condicions de baixa humitat, l’entrada de vent de l’oest i les altes temperatures que vorejaran els quaranta graus. Els Agents Rurals també han tancat els accessos al Montsec i la Baronia de Rialb, a la comarca de la Noguera. D’altra banda, l’incendi de la comarca de la Ribera d’Ebre, que ha afectat Maials, Llardecans, Bovera i la Granadella, ha tingut una dotzena de represes de poca importància des de dilluns passat, segons els Bombers. L’última va ser ahir al terme de Maials.

D’altra banda, un altre foc va calcinar ahir un tractor a Alpicat. Així mateix, un llamp va causar un petit incendi forestal a Lladorre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?