Tàrrega adapta les Festes de Setembre amb una vintena de propostes amb protocols sanitaris

REDACCIÓ
04-09-2020
  • Tàrrega adapta les Festes de Setembre amb una vintena de propostes amb protocols sanitaris
  • Tàrrega adapta les Festes de Setembre amb una vintena de propostes amb protocols sanitaris

L’Ajuntament de Tàrrega ha dissenyat una nova programació cultural del 10 al 13 de setembre adaptant l’agenda a la situació actual de pandèmia. FiraTàrrega, l'esdeveniment de caràcter multitudinari previst per aquestes dates, ha ajornat el seu format habitual fins al 2021. Tanmateix, i per continuar reforçant la seva condició de pol cultural, la capital de l’Urgell oferirà una vintena d’activitats festives amb un caire més íntim i reduït. Música, cultura popular, tradició, arts i audiovisuals bastiran el programa, que també inclourà altres cites representatives del tram final de l’estiu com són la Diada Nacional de Catalunya i l’Aplec de Sant Eloi. La Regidoria de Cultura coordinarà la programació, englobada sota el nom de Festes de Setembre (evocant la Festa Major de setembre, embrió de l’actual FiraTàrrega).

En tots els actes, es mantindran els protocols sanitaris de prevenció contra la Covid-19 per gaudir amb seguretat de la cultura i la festa. Aquest fet obligarà a limitar aforaments en molts dels actes previstos i fer reserva prèvia de localitats. “Els aforaments es reduiran per seguretat i evitarem aglomeracions però mantindrem alhora l’esperit de la celebració per expressar el nostre suport a la cultura en els seus diferents vessants, si la situació ho permet tal com a dia d’avui preveiem i desitgem”, ha argumentat el regidor de Cultura, Carlos Vílchez. A més, totes les propostes tindran lloc en espais a cel obert i serà obligatori l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic.

La cultura popular serà un dels eixos de les Festes de Setembre. Així, s’homenatjaran els gegants del barri de la Mercè, els quals celebren els seus 150 anys, amb una exposició a la Sala Marsà. L’acte ja s’havia previst a la Festa Major del maig passat però s’ajornà a causa de la pandèmia. El món associatiu també protagonitzarà la Mostra de Cultura Popular Targarina amb la participació d’entitats a la plaça de les Nacions sense Estat. L’apartat musical congregarà un ampli ventall de gèneres de la mà d’artistes del territori com The Targarians, PD Verrizé, Perifèrics i Figues d’un Altre Paner. El cap de cartell serà Joan Garriga i El Mariatxi Galàctic, actual projecte de l’antic líder de Dusminguet i La Troba Kung-Fú, que portarà a Tàrrega les cançons del seu nou àlbum, “El ball i el plany”. Aquest concert és l’única proposta de pagament. Tota la resta, de franc. D’altra banda, els balls típics de festa major se substituiran per cafè-concerts, amenitzats per les formacions Glacé i Banda Sonora. Les arts escèniques també hi seran representades amb un espectacle familiar de Zum Zum Teatre i la projecció de documentals sobre FiraTàrrega.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta