Tàrrega ajorna el cobrament de taxes municipals fins al juliol

ACN
24-03-2020
  • Tàrrega ajorna el cobrament de les taxes municipals fins al juliol

L'Ajuntament de Tàrrega ha decidit ajornar fins al juliol el cobrament de les taxes que es recapten des del propi ens local. Es tracta dels tributs d'escombraries, guals i ocupació de l'espai públic. D'aquesta manera, el consistori vol adaptar el calendari fiscal a la nova realitat generada per la crisi del coronavirus. Així, les taxes d'escombraries, guals i ocupació de l'espai públic (que tenien obert el període voluntari de cobrament fins al 18 de maig), és podran pagar voluntàriament fins al 20 de juliol, mentre que els rebuts domiciliats (que l'Ajuntament tenia previst de girar el 15 d'abril) es cobraran el 15 de juliol, tres mesos més tard del que estava previst al calendari fiscal.
D'altra banda, des de l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la Diputació de Lleida també han anunciat que s'allarga el cobrament voluntari de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica fins al 25 de maig i que no es procedirà a la càrrega dels rebuts domiciliats, prevista inicialment pel 30 de març.

Paralització del cobrament de quotes

Al marge de l'ajornament del cobrament de les taxes d'escombraries, guals i ocupació de l'espai públic fins al juliol, l'Ajuntament de Tàrrega ja va anunciar la setmana passada que paralitzava la tramitació del cobrament de les quotes en relació amb els serveis educatius prestats per les dues llars d'infants municipals, La Pau i El Niu, i l'Escola Municipal de Música (EMMT), equipaments que van cessar l'activitat el 13 de març com a mesura de prevenció contra el coronavirus. En aquest sentit, el consitori retornarà la part proporcional ja ingressada del rebut corresponent als dies de març que no s'han prestat els esmentats serveis.

La mateixa mesura també s'aplicarà a les taxes tramitades en concepte d'ocupació de l'espai públic per part de bars, restaurants, locals d'oci, establiments comercials i parades de venda no sedentària del mercat setmanal. En aquests casos, el retorn de les taxes també correspondrà al mes d'abril, rebuts que van ser girats pel consistori fa unes setmanes.

D'altra banda, l'àrea municipal de Finances garanteix el pagament a proveïdors de totes les factures emeses. En paral·lel, l'Ajuntament prioritza les despeses i compres exclusivament dedicades a garantir els serveis bàsics i essencials a la població, i poder fer front així a la situació generada per la pandèmia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Comparteixes tant temps com voldries amb la teva mare?