Tàrrega aprova un projecte de recuperació dels espais verds del riu Ondara

REDACCIÓ
30-09-2020
  • Tàrrega aprova un projecte de recuperació dels espais verds del riu Ondara

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat un nou projecte de millora dels espais verds situats a la llera del riu Ondara al seu pas pel nucli urbà. Amb aquesta acció es vol recuperar i protegir la vegetació de ribera autòctona controlant a la vegada la presència de la canya “Arundo donax” (també coneguda com canya americana), la qual es considera una espècie al·lòctona invasora. També es preveuen intervencions de neteja i desbrossament, consolidació de talussos i millora de la qualitat paisatgística.

El projecte, que ha rebut el vistiplau inicial de la Junta de Govern Local, es troba ara en fase d’exposició pública i preveu un pressupost de contractació de 67.227 euros (IVA inclòs). Al mateix temps, per ajudar a finançar l’execució del projecte, la capital de l’Urgell ha concorregut a la línia de subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en relació a la prevenció davant d'avingudes en zones urbanes. En aquest sentit, s’ha de recordar que l’eliminació de la canya americana i la neteja d’espais fluvials disminueixen el risc d’inundació ja que s’eviten possibles taps i desbordaments quan augmenta el cabal.

A més d’incrementar la seguretat, el projecte vol preservar la biodiversitat pròpia del territori regenerant l’hàbitat de ribera que correspon per geografia i clima amb introducció assistida d’espècies arbòries, arbustives i herbàcies. “L’objectiu final és ajudar a la recuperació del sistema natural, forestal i fluvial del riu Ondara al seu pas pel casc urbà de Tàrrega”, apunta la regidora de Medi Ambient, Teresa Sala. “Volem gaudir d’un àmbit net, transitable i sostenible a la llera urbana”, afegeix l’edil. L’Ajuntament de Tàrrega ha dut a terme altres accions de neteja i millora a l’Ondara després de la riuada registrada el 2015. Així mateix, en el marc d’una plataforma que aplega 9 municipis, la capital de l’Urgell reivindicà el passat febrer noves mesures en favor de la protecció i la naturalització del riu per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i l’ACA.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta