Tàrrega, capital de l’art més avantguardista

REDACCIÓ
27-05-2019
  • Tàrrega, capital de l’art més avantguardista

Tàrrega es va convertir divendres i dissabte a la capital de l’art més avantguardista amb una nova edició del festival de creació contemporània Embarrat. Malgrat no ser un festival multitudinari, l’Embarrat s’ha convertit en només sis edicions en un referent i cita obligada del sector, en especial dels artistes emergents de tot el món, que veuen l’antiga fàbrica J. Trepat de la capital de l’Urgell com una bona oportunitat per donar a conèixer la seua obra.

Pel que fa a les xifres de públic, val a destacar que va ser més baixa que l’any passat, cosa que l’organització va atribuir la intensa pluja de divendres i que en aquesta edició, l’Embarrat va tancar portes dissabte a la nit.

Entre les activitats amb més acceptació destaca l’actuació d’El Petit de Cal Eril, que va omplir la nau 5 de Cal Trepat amb el primer concert de gira de presentació del nou disc, Energia Fosca. La banda d’El Petit de Cal Eril, liderada per Joan Pons, va oferir un concert intimista entre màquines i metalls que va fer les delícies del nombrós públic que hi va assistir.

Els visitants també van valorar l’estrena de la figura del guia resident, a càrrec del poeta i artista multidisciplinari Albert Claramont, que estava a disposició del públic interessat en alguna obra quan no hi havia visites guiades. L’objectiu era atansar més encara l’art contemporani al públic en general.

Encara que el festival Embarrat tanqués les portes dissabte a la nit, els interessats a veure l’exposició La Gran Màquina VI, formada per vint obres que reflexionen sobre els beneficis del progrés, encara poden participar en les visites guiades que tindran lloc avui i demà, a partir de les 20 hores del vespre, i aniran a càrrec del director del festival i comissari de la mostra, Jesús Vilamajó.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?