Tàrrega celebrarà Sant Jordi virtual amb activitats a les xarxes socials

REDACCIÓ
19-04-2020
  • Arxiu flors Sant Jordi - Miquel de Santiago
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

L’Ajuntament de Tàrrega ha programat diverses activitats per celebrar la diada de Sant Jordi el proper dijous 23 d’abril tot i el confinament. La crisi del coronavirus ha obligat a cancel·lar la festa de forma presencial al carrer però la capital de l’Urgell proposa alternatives culturals per gaudir a casa mitjançant les noves tecnologies. Són diferents propostes que es compartiran a les xarxes socials amb l’etiqueta #SantJordiaCasaTàrrega.

Així, la Regidoria de Cultura presentarà dijous el llibre “Col·loquis a Thä: Enric Casasses”, recull de les ponències sobre l’obra de l’escriptor que s’exposaren l’any passat a Tàrrega, quan el poeta esdevingué l’autor resident al Sant Jordi. La capital de l’Urgell li dedicà diverses activitats que deixaren com a llegat l’esmentat volum de ponències. La presentació serà virtual a l’Instagram @culturatarrega i es basarà en l’entrevista que l’emissora municipal Ràdio Tàrrega realitzarà a Enric Casasses i al coordinador de Col·loquis a Thä, Xavier García, a partir de les 10 del matí. També s’hi penjaran vídeos i altres continguts inèdits que divulgaran l’obra de Casasses. S’homenatja així un dels autors més singulars del panorama literari actual, que fou guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2019. L’àrea de Cultura també aplegarà al seu compte d’Instagram les recomanacions literàries per part de professionals de diferents sectors i del mateix personal de la regidoria.

Per la seva part, la Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell oferirà una Hora del Conte virtual a càrrec de Ramona Térmens sota el títol “Contes per la diada”. L’activitat, que promou l’hàbit de la lectura entre els infants, es podrà visualitzar a partir de les 11 del matí a l’Instagram i Facebook de @biblioteca.tarrega.

Ràdio Tàrrega, a més, dedicarà activitats durant tota la setmana a la festa dels llibres i les roses. Així, es farà un recull de micro-relats mitjançant les xarxes socials i per notes de veu enviades al WhatsApp 676 535 913. També s’emetran recomanacions de lectures a través de notes de veu. El dijous 23 d’abril s’emetrà un programa especial de 8 del matí a 11 del migdia (que inclourà l’entrevista a Enric Casasses) i durant tot el dia s’oferirà una marató de contes del programa “El llindar dels somnis”.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tàrrega anima la ciutadania a no deixar de comprar roses i llibres per Sant Jordi gràcies a les nombroses iniciatives que s’han posat en marxa a través de la venda on-line (lliuraments a domicili, reserves prèvies per quan acabi el confinament,...). Són accions que posen en valor el comerç de proximitat i una oportunitat per continuar donant suport a llibreries i floristeries.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta