Tàrrega comença a repartir més d'un miler de mascaretes a infants i adolescents

ACN
26-04-2020
  • Tàrrega comença a repartir més d'un miler de mascaretes a domicili a infants i adolescents

Tàrrega ha començat aquest dissabte el repartiment a domicili de les mascaretes casolanes per a infants i adolescents que han confeccionat el grup de cosidores voluntàries de la ciutat amb el suport de l'Ajuntament. L'objectiu és facilitar que les famílies disposin d'aquest material d'autoprotecció davant la sortida al carrer dels menors de 14 anys a partir d'aquest diumenge. Les mascaretes es poden demanar gratuïtament a través d'un formulari a la pàgina web de l'Ajuntament i, de moment, ja s'han rebut 965 sol·licituds demanant un total de 1.108 mascaretes.
La Regidoria d'Educació s'encarrega de gestionar les dades i preparar els lots i, posteriorment, la Policia Local els lliura a la Xarxa de Voluntariat, que fan la distribució porta a porta. Des del consistori es demana paciència a la ciutadania ja que els treballs de confecció i repartiment de totes les mascaretes sol·licitades s'allargaran durant uns dies. Les mascaretes de mides adaptades per a infants s'han fet de roba estampada amb dibuixos i de tres tipus diferents: de fins a 6 anys, de 7 a 13 anys i majors de 14 anys. S'entreguen dins un sobre que també conté un llistat de recomanacions d'ús.

L'alcaldessa, Alba Pijuan, ha agraït una vegada més la col·laboració de la Xarxa de Voluntariat, que "des de l'esclat de la crisi sanitària fa costat de forma permanent per ajudar les persones més vulnerables i a la ciutadania en general". També ha expressat l'agraïment al grup de cosidores, que en el decurs de les darreres setmanes ja han confeccionat amb la col·laboració de l'Ajuntament unes 5.000 mascaretes de talla d'adults, 100 bates i 40 gorres mèdiques per a diferents col·lectius com el CAP de Tàrrega, residències, entitats, empreses, persones en situació de risc i població en general.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta