⏯️ Tàrrega defensa l’ús social del català amb un nou Correllengua

REDACCIÓ
Publicat: 
01-11-2021
Actualitzat: 01-11-2021 2:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Tàrrega defensa l’ús social del català amb un nou Correllengua
  • ⏯️ Tàrrega defensa l’ús social del català amb un nou Correllengua

Tàrrega ha celebrat amb èxit una nova edició del Correllengua, acció reivindicativa en favor de l’ús social del català. Organitzat per Agenta (Agrupació d’Entitats de Tàrrega) amb suport de la Regidoria de Cultura, el cicle es va tancar aquest diumenge a la plaça de les Nacions sense Estat amb diverses activitats. Al migdia va tenir lloc la lectura del Manifest, escrit per la lingüista Carme Junyent, a més d’un vermut popular que ha amenitzat el cantautor targarí Edu Escaño. L’artista ha desgranat les cançons del seu primer treball al costat del grup Homínids Dispersos. Una exhibició de cultura tradicional amb el Ball de Gitanes de La Soll ha arrodonit la convocatòria. Prèviament, al matí, s’havia programat una caminada pels voltants de Tàrrega de la mà de l’Agrupació Excursionista de l’Urgell i 100x100 Fondistes, la qual ha congregat una seixantena de persones. A més, al vespre, es va celebrar un concert de Pasqual i els Desnatats a la terrassa de la Soll.

L’agenda del Correllengua 2021 a Tàrrega ja va arrencar el passat dijous amb la presentació de dos llibres de Carme Junyent en què l’autora alerta sobre el perill de la desaparició del català tot proposant mesures per evitar-ho. D’altra banda, el dissabte, dins l’apartat més familiar de la programació, s’oferí el darrer espectacle musical de Cia. Salats. El Correllengua, creat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana ara fa 25 anys, també ha honorat aquest 2021 la figura de l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó.

Festa de la Castanyada

D’altra banda, Tàrrega va complementar la celebració del Correllengua amb la festa de la Castanyada aquest diumenge a l’Espai MerCAT. La sala estava decorada per a l’ocasió amb motius de tardor elaborats per infants dels centres escolars de la ciutat. La Regidoria de Cultura hi va preparar un programa pensat per al públic familiar que incloïa els tallers familiars de la Xarranca i l’actuació de Fefe i Companyia. El regidor de Cultura, Carlos Vílchez, posava de relleu aquesta nova col·laboració entre el consistori i el teixit associatiu targarí per oferir activitats participatives, dinamitzadores i reivindicatives en favor de la llengua i les tradicions catalanes.

Comparteix

També t'interessarà