Tàrrega desestima una proposta de l’oposició per rebaixar el tipus impositiu de l’IBI

REDACCIÓ
Publicat: 
17-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tàrrega desestima una proposta de l’oposició per rebaixar el tipus impositiu de l’IBI
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega va celebrar ahir dijous una sessió extraordinària del Ple sol·licitada pel grup municipal Junts per Tàrrega, a l’oposició. L’ordre del dia va constar d’una única proposta en què es demanava, entre altres mesures fiscals, una rebaixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a l’exercici 2024.

La modificació de les ordenances fiscals ja es va aprovar provisionalment el passat 19 d’octubre. En l’expedient, l’IBI quedava congelat. Junts per Tàrrega va sol·licitar la sessió reclamant la rebaixa del tipus impositiu, que en el cas de les finques urbanes passaria de l’1,1073 actual a l’1,0409 (un 6% de rebaixa). La proposta es va desestimar amb els vots en contra d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i els vots a favor de Junts per Tàrrega.

D’altra banda, també es van desestimar altres modificacions de l’IBI plantejades per Junts per Tàrrega, com l’augment de les bonificacions per a instal·lacions fotovoltaiques destinades a l’autoconsum; o les bonificacions de l’IBI per a les famílies nombroses (aquí també es demanava una equiparació per a famílies monoparentals). Val a dir que un informe jurídic ha argumentat que la proposta referent a les famílies monoparentals no s’ajusta a la normativa vigent.

Es preveu que les modificacions de les ordenances fiscals que van rebre llum verda a l’octubre s’aprovin definitivament, junt amb el nou pressupost, en la sessió ordinària del Ple del proper 21 de desembre.

Comparteix

També t'interessarà