Tàrrega desplega 4 agents de salut per sensibilitzar la gent jove davant la covid-19 durant l'oci nocturn

ACN
Publicat: 
18-08-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Pla mitjà on es poden veure els agents de salut desplegats per la Creu Roja a Tàrrega amb la presidenta de l'ONG a la capital de l'Urgell, Josefina Bernades

Tàrrega compta des del passat cap de setmana amb quatre agents de salut de Creu Roja que sensibilitzen el jovent a peu de carrer sobre les mesures de prevenció contra la covid-19. Els quatre informadors, també gent jove, desenvolupen la seva tasca de conscienciació en zones concorregudes d'oci nocturn de dimecres a diumenge, a partir de les vuit del vespre. La iniciativa vol reduir el risc de contagi entre els joves després que s'hagi percebut un cert relaxament de les mesures de seguretat davant el coronavirus. L'acció forma part del desplegament d'un miler de persones a tot Catalunya per part de Creu Roja a partir d'un acord amb el Departament de Presidència. A la demarcació de Lleida són una vintena de joves en cinc municipis.
En el cas de Tàrrega, els quatre agents de salut van iniciar la seva tasca dissabte a la nit està previst que es desenvolupi fins a mitjans de setembre. Una vegada detecten possibles conductes de risc, els informadors procuren corregir-les mitjançant dinàmiques participatives i la distribució de mascaretes protectores. Paral·lelament a les accions de carrer, es du a terme una acció a les xarxes socials per tal d'amplificar la difusió del missatge amb l'etiqueta #covidspoiler. L'Ajuntament de Tàrrega dóna suport a la iniciativa.

D'altra banda, el consistori targarí està en contacte amb les autoritats sanitàries per prevenir possibles rebrots de la covid-19. Val a dir que l'Ajuntament i el CAP de Tàrrega també impulsen plegats una campanya pròpia de sensibilització davant la pandèmia vers el públic més jove. Sota el lema 'Fes-ho per tu, fes-ho pels teus', s'ha divulgat un vídeo a les xarxes socials en què la jove targarina Xènia Amenós, la qual va perdre l'àvia a causa de la covid-19, fa una crida a mantenir la màxima prudència per ajudar a reduir la propagació del coronavirus.
 

Comparteix

També t'interessarà