Tàrrega es connecta a la xarxa d'aigua del Segarra-Garrigues

SEGREcom
31-08-2015
  • Tàrrega es connecta a la xarxa d'aigua del Segarra-Garrigues

L'ajuntament de Tàrrega duu a terme aquestes setmanes les obres d'instal·lació d'una canonada que connectarà la planta potabilitzadora de la ciutat amb la xarxa de la Comunitat de Regants de l'Alt Urgell que es proveeix del canal Segarra-Garrigues. Es tracta d'uns treballs amb caràcter urgent per garantir el subministrament de boca mentre durin les reparacions de filtracions al canal d'Urgell, des d'on Tàrrega capta l'aigua.

A més, es dóna la circumstància que el Canal d'Urgell efectuarà aquest any aquest manteniment en els trams on s'emmagatzema la reserva d'aigua que permetien a la ciutat proveir-se d'aigua fora de la temporada de reg. Davant d'aquesta situació, el consistori ha optat per disposar d'un subministrament alternatiu construint una canonada de connexió amb el Canalet.

Aquest projecte té un pressupost de 60.478 euros, que Tàrrega finançarà mitjançant el descompte que el Canal d'Urgell aplicarà per a les captacions no efectuades, uns 67.000 euros.

La conducció, amb una longitud de 440 metres, connectarà la bassa de la potabilitzadora de Tàrrega amb la Masia Tàsies, on es capta aigua del Canalet provinent de la bassa d'Altet, dins del sistema de reg del Canal Segarra-Garrigues. El tub, de quaranta centímetres de diàmetre, és de PVC i s'instal·la al subsòl aprofitant en bona part el recorregut d'un camí existent.

Aquest fet, juntament amb la proximitat de la Masia Tàsies, ha propiciat que l'obra només hagi requerit servitud de pas en una finca privada. Sorea, empresa que realitza el manteniment de la xarxa d'aigua de boca a Tàrrega, s'encarrega de la instal·lació de la canonada i les connexions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta