Tàrrega esdevé una de les noves seus lleidatanes per la selectivitat

REDACCIÓ
23-06-2020
  • Tàrrega esdevé una de les noves seus lleidatanes per la selectivitat
    Peu de foto: 
    Imatge Arxiu. Institut Manel de Pedrolo

Les comarques de Lleida incorporaran tres noves seus respecte l'any passat per a les proves d'accés a la universitat (PAU), que se celebraran els dies 7, 8, 9 i 10 de juliolL'objectiu és reduir desplaçaments, en la mesura del possible, i evitar una excessiva concentració d'alumnat com a prevenció davant la covid-19. Així, Vielha, Tremp i Tàrrega s'afegeixen a la capital del Segrià i la Seu d'Urgell per acollir la selectivitat, segons ha explicat el coordinador de les PAU a la Universitat de Lleida (UdL), Xavier Carrera. Uns 2.200 estudiants, 176 més que al 2019, es repartiran per un total de 13 tribunals. Al juny del 2019 van ser 8.

Les mesures de seguretat per prevenir el risc de contagi i evitar la propagació de la covid-19, aprovades pel Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT), estan pensades per reduir, tant com sigui possible, la transmissió del virus entre tots els col·lectius implicats en les proves (alumnat, professorat i personal de suport).

Entre les mesures higièniques previstes, serà obligatori l'ús de mascareta en tot moment a l'interior del centre docent. En accedir al centre i a les aules, així com en sortir-ne, tothom s'haurà de fregar les mans amb solució hidroalcohòlica, i cada vegada que s'intercanviï un paper o qualsevol objecte amb una altra persona. L'alumnat no podrà intercanviar estris d'escriure ni cap altre material.

Així mateix, s'utilitzaran preferentment les aules que disposin de ventilació natural, i durant l'examen es procurarà mantenir les finestres obertes. La distància interpersonal de seguretat de dos metres radials farà que l'ocupació d'aules sigui entre una sisena i una cinquena part de la seua capacitat real. Les zones d'espera i descans se situaran preferentment a l'exterior o en espais oberts, evitant les aglomeracions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?