Tàrrega finalitza la documentació arqueològica de les restes òssies trobades a la plaça Major

REDACCIÓ
14-01-2019
  • Tàrrega finalitza la documentació arqueològica de les restes òssies trobades a la plaça Major

L’Ajuntament de Tàrrega ha documentat aquest cap de setmana els dos esquelets i altres restes òssies humanes que el passat divendres van posar al descobert les obres d’adequació de la plaça Major. Tot just van sortir a la llum els vestigis, tècnics del Museu Comarcal de l’Urgell i l’empresa Iltirta Arqueologia van posar en marxa una excavació per a documentar les restes, tal i com estableix el protocol d’actuació en aquests casos. De fet, els treballs de reforma de la plaça Major també són objecte de seguiment arqueològic.

Les restes, que van ser localitzades sota l’enllosat de la part central de la plaça, correspondrien a enterraments del cementiri parroquial de l’antiga església romànico-gòtica. Des del museu s’afirma que les restes òssies datarien d’entre els segles XIV i XVIII i que caldrà fer un estudi més detallat per determinar l’antiguitat exacta. Els dos esquelets i les altres restes ja s’han retirat de la plaça Major i les obres prosseguiran aquest dilluns 14 de gener.

Val recordar que l’obertura d’una rasa l’any 2008 davant la Casa Consistorial, també a la plaça Major, ja va posar al descobert set tombes individuals i restes de ceràmica d’època medieval. A més, l’estiu passat i en previsió de les obres de reforma esmentades, el Museu Comarcal de l’Urgell va dur a terme una prospecció arqueològica vora el portal del carrer del Carme, fruit de la qual es van recuperar una trentena de plats decorats d’entre els segles XVI i XVII juntament amb restes òssies, monedes, agulles de mortalla i altres objectes funeraris.

D'altra banda, les obres d’adequació de la plaça Major de Tàrrega continuaran fins a la primavera. El projecte transformarà aquest emblemàtic indret urbà en un espai de plataforma única que farà més còmode el pas de vianants. La superfície de la plaça serà un paviment integrat per lloses rectangulars de pedra natural. En total, es refaran 1.950 metres quadrats de via pública.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta