Tàrrega finalitza les obres d’adequació de la plaça de la Bassa

REDACCIÓ
Publicat: 
26-07-2021
Actualitzat: 26-07-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tàrrega finalitza les obres d’adequació de la plaça de la Bassa

La plaça de la Bassa de Tàrrega ja llueix el seu nou aspecte una vegada finalitzades les obres d’adequació de l’espai, situat al vessant sud del Parc de Sant Eloi. Els treballs han estat cofinançats mitjançant els fons FEDER, la Diputació de Lleida i el consistori targarí amb un import d’adjudicació de 68.459 euros. Gràcies a aquesta inversió, la plaça de la Bassa s’ha transformat en un recinte polivalent a l’aire lliure, el qual podrà acollir usos com a espai escènic o aula de natura entre altres possibilitats. La intervenció, amb la qual s’ha posat fi a la degradació que patia l'indret, forma part del projecte “Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni”. Val a dir que l’esmentada ruta transcorre pel costat del Parc de Sant Eloi. L’obra realitzada també vol potenciar així aquesta zona verda municipal, un dels símbols de Tàrrega, com a punt d'encontre dels pelegrins.

L’àmbit de l’adequació comprèn 1.866 metres quadrats de superfície. La plaça de la Bassa compta ara amb una grada de formigó de cinc esgraons al costat nord-est que servirà de tribuna per al públic. Al mateix temps, l’estructura exerceix de mur de contenció per fer front al desnivell de terres evitant possibles despreniments. Els seients frontals de la grada presenten un acabat de pedra vista harmonitzat amb l’entorn. L’espai central, que ha quedat diàfan, s’ha cobert amb paviment de sauló. També s’han realitzat millores als accessos des del carrer dels Amics de l’Arbre.

L’Ajuntament de Tàrrega i l’Associació dels Amics de l’Arbre, entitat gestora del Parc de Sant Eloi, comunicaran aviat la data d’inauguració de la reformada plaça de la Bassa. L’indret deu el seu nom al fet que a finals del segle XIX albergava un dipòsit on la població s’abastia d’aigua. Posteriorment, quan es posaren en marxa noves infraestructures de proveïment d’aigua de boca, el recinte es convertí en un parc infantil familiar amb uns populars gronxadors en forma de barca.

Comparteix

També t'interessarà