Tàrrega fomenta els valors de l’ecologia amb la 20a Fira del Medi Ambient

REDACCIÓ
25-09-2019
 • Tàrrega fomenta els valors de l’ecologia amb la 20a Fira del Medi Ambient

La Fira del Medi Ambient de Tàrrega arriba enguany a la 20a edició revalidant la seva condició d’altaveu sobre els valors ecològics, la qualitat de vida i les energies renovables. La nova cita amb el certamen serà el dissabte 5 i el diumenge 6 d’octubre, quan s’aplegaran una vuitantena d’expositors a la plaça de les Nacions sense Estat, l’Espai MerCAT i el pàrquing de l’Estació d’Autobusos. El públic tindrà l’ocasió de descobrir les últimes novetats en sostenibilitat, tecnologies respectuoses amb l’entorn, productes alimentaris ecològics i de proximitat, bioconstrucció, benestar, tèxtil ecològic o energies verdes.

En paral·lel, i en ple debat a la societat sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències, la 20a Fira del Medi Ambient presentarà més d’una quarantena d’activitats de conscienciació ecològica, pedagogia sobre el reciclatge de residus i divulgació de la biodiversitat a més de propostes vinculades a la gastronomia de proximitat. D’entre els tallers, xerrades i exposicions destaca la presència del científic Dani Jiménez del programa Dinàmiks de TV3, que inaugurarà la fira (dissabte 5 · 18:30h), i de la coneguda cuinera Ada Parellada amb una conferència sobre cuina sostenible (diumenge 6 · 18:30h).

Les regidories de Promoció Econòmica i Medi Ambient organitzen l’esdeveniment amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell i la Diputació de Lleida. El recinte firal romandrà obert de 2/4 de 10 del matí a 2 del migdia i de 2/4 de 5 de la tarda a les 9 de la nit amb accés gratuït. Durant la roda de premsa celebrada aquest dimarts, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha posat en valor l’ampli programa d’activitats, “una experiència participativa per a tota la família”, al torn que la regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient, Teresa Sala, ha destacat l’elevada concurrència del teixit associatiu del municipi.

Presència d’ONG’s mediambientals i entitats locals

La 20a Fira del Medi Ambient serà la plataforma de divulgació d’ONG’s nacionals i internacionals:

 • Acnur
 • Greenpeace (que oferirà un taller sobre reutilització dels plàstics d’un sol ús)
 • Associació Nacional del Ioga
 • Slow Food-Cultures Trobades
 • Fundació Catalunya La Pedrera–Muntanya d’Alinyà, amb el taller "El poder dels voltors i com són d’importants a la natura"

També hi seran presents entitats locals com:

 • Associació Alba – Alba Verda
 • GEMA
 • Tarregats
 • La nova El Gat sense Botes
 • Cartaes, que oferirà una desfilada de moda amb roba de segona mà (dissabte 5 · 20h)
 • Protectora d’Animals, que presentarà el seu conte infantil "El Teo, un caçador de somnis" (diumenge 6 · 17:30h) amb textos de Mireia Segarra i Olga Marsal (voluntàries de l’entitat) i il·lustracions de Georgine Miret

Sobre aquesta última, representants de la Protectora van participar a la roda de premsa per assenyalar que la publicació vol conscienciar sobre el respecte al món animal i contra l’abandonament de les mascotes alhora que fomenta l’adopció. Publicat per Diversa Ediciones, el llibre destinarà els beneficis de les vendes a les activitats de la Protectora. A més, l’alcaldessa ha explicat que l’Ajuntament contribuirà a la iniciativa adquirint 150 exemplars per cedir-los als centres de primària i la biblioteca.

Degustacions de productes ecològics i de proximitat

Els visitants podran descobrir els sabors autèntics dels productes de la terra gràcies a l’espai ECOTAST, que per tercer any consecutiu dóna a conèixer petits productors agroalimentaris i elaboradors de producte ecològic de qualitat a partir de maridatges i demostracions culinàries. Destaquen els tastos de xocolata de garrofa a la tassa, l’arròs cuinat amb safrà de Les Garrigues o un taller per a aprendre a elaborar pans ecològics.

Tallers demostratius sobre bioconstrucció

Un altre apartat el conformaran el taller Bioconstrucció aplicada a l’explotació agrària: usos i possibilitats de la terra a càrrec dels arquitectes Arnau Bujons de Casetadepalla, Marc Saladrigues i Xavi Marco, organitzat per l’Escola Agrària (Dissabte 5 · 17h), i un taller de construcció de canyissos a càrrec de Voltes Cooperativa d’Arquitectura (Diumenge 6 · 12h i 17h).

L’Agència de Residus de Catalunya també hi serà present

A través de la campanya Som Gent de Profit per lluitar contra el malbaratament alimentari, l’Agència de Residus de Catalunya estarà present a la fira amb una exposició a l’Espai MerCAT i un taller-espectacle per a totes les edats conduït per un xef-mag, La Nevera de Profit. Durant tota la fira hi haurà també l’inflable per reciclar saltant ubicat a la plaça de les Nacions sense Estat.

Experiències pedagògiques

Dins l’Ecocarpa s’habilitarà un nou espai per a acollir l’equip de CreaCiència, capitanejat pel físic i divulgador Dani Jiménez del programa Dinamiks de TV3, que oferirà diversos tallers relacionats amb el medi ambient durant tot el dissabte 5 en diferents torns. Així mateix, el diumenge 6 s’oferiran 6 passis de la performance lúdica, participativa i sostenible de "La città infinita", en la qual els infants i les seves famílies col·laboren per aconseguir una nova idea de ciutat a partir d’un joc constructiu i cooperatiu amb materials de fusta reciclats. Altres activitats per al públic familiar són una mostra-taller d’aus rapinyaires; un espai de molins per fer farina de blat de moro; els tallers Toca-Toca amb animals vius de Bioeduca; monocicles, karts i patinets elèctrics de Giracat; i l’espai d’equinoteràpia del Club Escola Hípica de Tàrrega. D’altra banda, des de l’estand conjunt de l’Ajuntament i Consell Comarcal de l’Urgell es convidarà a dibuixar sobre les formes i estats de l’aigua per fomentar la conscienciació sobre el seu ús responsable.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next