Tàrrega impulsa un nou camp de treball en què els joves ajuden a millorar espais públics

REDACCIÓ
Publicat: 
09-06-2022
Actualitzat: 09-06-2022 12:23
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tàrrega impulsa un nou camp de treball en què els joves ajuden a millorar espais públics
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Tàrrega

La Cooperativa Lleure Quàlia del Grup Alba i l'Ajuntament de Tàrrega impulsen una nova edició del programa Estiu Jove, un conjunt d’activitats i projectes comunitaris que es desenvoluparan del 27 de juny al 29 de juliol. L’oferta s’adreça a joves d’entre 12 i 16 anys d’edat amb la finalitat de proporcionar alternatives delleure i formació durant les vacances d’estiu. L’eix de l’Estiu Jove serà per tercer any consecutiu un campde treball per a millorar zones d’ús comunitari arreu de la ciutat. Es tracta d’una experiència devoluntariat que contribueix a la millora d’espais públics en benefici de tota la ciutadania com és el cas de la restauració de mobiliari urbà o l’embelliment d’indrets i equipaments en coordinació amb la Regidoria de Serveis Municipals.

Enguany, a més, també s’establirà una col·laboració amb el Museu Tàrrega Urgell per tal de dur a terme un projecte de recerca, descoberta i documentació d’antics comerços targarins. El regidor deCiutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio, ha destacat la voluntat de “conscienciar els joves sobre la importància de respectar els espais públics implicant-los alhora en les tasques de manteniment i conservació”. D’altra banda, el nou projecte sobre recuperació de la memòria del comerç local “contribuirà que els joves descobreixin aspectes sobre el passat de la nostra ciutat”, ha apuntat el regidor.

El programa s’impartirà de dilluns a divendres, de 10 del matí a 1 del migdia, centralitzat des de l’Oficina Jove del’Urgell. L’Estiu Jove completarà el seu ventall de propostes amb excursions i rutes en bicicleta. A més, els joves inscrits en dues o més setmanes del camp de treball rebran “gratificacions” amb sortides esportives i la pràctica d’hípica. La inscripció de l’Estiu Jove 2022 ja és oberta i s’ha de formalitzar a través de la pàgina web www.lleurequalia.cat.

Comparteix

També t'interessarà