Tàrrega inicia les obres de millora de l'avinguda de Balaguer

REDACCIÓ
Publicat: 
15-01-2024
Actualitzat: 15-01-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tàrrega inicia les obres de millora de l'avinguda de Balaguer
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega inicia les obres de millora urbanística de l’avinguda de Balaguer, vial que comunica la cèntrica avinguda de Catalunya amb el barri de Fàtima. Com ja es va informar, el projecte se centra en l’ampliació de la vorera del costat sud del carrer, amb una mobilitat més còmoda i segura per als vianants.

Els treballs s’han adjudicat per un import de 139.680 euros a l’empresa Boscirem SL i tenen un termini d’execució de quatre mesos. Les obres començen en el tram del vial comprès entre la cruïlla amb l’avinguda de Catalunya i carrer Indústria fins al carrer de Lleida. Les tasques obligaran a anul·lar places d’aparcament al llarg d’aquest segment i es procurarà minimitzar les afectacions al trànsit rodat.

La superfície total d’actuació de tot el projecte inclou 1.124 metres quadrats. Com a tret destacat, la vorera sud de l’avinguda de Balaguer guanyarà més espai fins assolir els 2,5 metres d’amplada amb millor accessibilitat. També es construirà un nou segment de vorera en el tram que encara no en disposa i on els vianants circulen per un pas pintat. La pavimentació de les voreres serà de formigó i llambordes.

Així mateix, s’arranjarà la xarxa d’aigua de boca al subsol substituït l’actual canonada de fibrociment per una altra de polietilè. Quant a mobiliari urbà, s’instal·laran papereres i pilones a més de plantar dos arbres més. L’execució culminarà amb nova senyalització vertical i horitzontal inclosos passos de vianants.

La materialització del projecte suposarà, per tant, una important millora urbanística tant a l’avinguda de Balaguer com a les cruïlles dels carrers adjacents (d’est a oest: Indústria, Montsec, Lleida, Verge del Remei, Ramon Novell i Anglesola).

El regidor d’Urbanisme, José Luis Marín, destaca que “l’ampliació de la vorera sud aportarà millores significatives de mobilitat per als vianants en un carrer força transitat com és l’avinguda de Balaguer”.

D’altra banda, cal recordar que el consistori va aplicar l’any 2022 una capa de sauló a la vorera del costat nord. “Va ser una mesura provisional, ja que la vorera nord s’inclou en sectors urbanístics de la zona pendents de desenvolupar en el futur”, apunta el regidor.

Comparteix

També t'interessarà