Tàrrega obre els patis de les escoles a l’estiu per promoure l’esport

REDACCIÓ
29-07-2020
  • Tàrrega obre els patis de les escoles a l’estiu per promoure l’esport
  • Tàrrega obre els patis de les escoles a l’estiu per promoure l’esport

L’Ajuntament de Tàrrega ha endegat el projecte pilot ‘Patis Oberts’ perquè els joves es puguin reunir i practicar esport en espais municipals durant aquest estiu, fet que ajuda a la inserció social i a generar comunitat. La iniciativa compta amb la figura d’un dinamitzador d’espai que, de dilluns a divendres, de les 18 a les 22 hores, obre els patis de les escoles del Jacint Verdaguer i de l’Àngel Guimerà perquè infants i adolescents es puguin reunir i  practicar esports com el futbol, el bàsquet o altres activitats físiques. 

Durant aquestes primeres setmanes, la mitjana d’assistència ha anat augmentat progressivament i actualment és d’una  cinquantena de  joves a cada pati. El dinamitzador d’espai també s’encarrega de conèixer els joves i interactuar-hi, consulta quines noves activitats volen realitzar i els hi pregunta quines necessitats i hàbits tenen. A més, durant la crisi sanitària actual, treballa per conscienciar-los sobre la importància de la prevenció de la Covid-19 i els entrega mascaretes i altre material higiènico-sanitari, si és necessari.

El regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio, va visitar la setmana passada el projecte al pati de l’escola Jacint Verdaguer, on va intercanviar impressions amb els joves i va valorar molt positivament la iniciativa: “El projecte Patis Oberts neix amb la voluntat de seguir durant el curs vinent relacionant-ho amb la dinamització de l’Oficina Jove i altres projectes de les àrees d’Educació i Ciutadania, com el Pla Educatiu d’Entorn, un pla per lluitar contra l’absentisme a les escoles i instituts i el procés en marxa de l’EDHACK a Tàrrega, que proposa repensar nous usos i cocrear la programació d’activitats de dinamització de l’espai públic i els equipaments municipals amb les persones joves.”

Per la seva banda, el dinamitzador dels Patis Oberts, Víctor Pérez, ha volgut destacar la importància social del projecte: “D’una banda, serveix per aprofitar més els espais públics en aquests moments i, per l’altra, ajuda a crear comunitat entre tot el jovent de Tàrrega, ja que s’uneixen grups diferents, es coneixen i poden practicar esport. Treballem valors i arribem a acords perquè ells s’ho sentin seu.” El projecte Patis Oberts continuarà fins al mes de setembre i hi ha la intenció que segueixi vigent en el futur per seguir treballant de forma directa amb la població més jove.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?