Tàrrega obre les inscripcions a una nova edició dels casals d'estiu per a infants i joves

REDACCIÓ
19-05-2022
  • Tàrrega obre les inscripcions a una nova edició dels casals d'estiu per a infants i joves
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Tàrrega

La Cooperativa de Lleure Quàlia i l'Ajuntament de Tàrrega han presentat una nova edició dels casals municipals d’estiuadreçats a infants i joves de 3 a 16 anys d’edat. A partir del 27 de juny es desenvoluparà a la capital de l’Urgell una àmplia programació lúdica i pedagògica de qualitat, diversificada en diferents blocs i activitats. Les inscripcions ja són obertes mitjançant el web www.lleurequalia.cat amb preus promocionals abans del 12 de juny. Els organitzadors esperen repetir la resposta positiva de les famílies i l’èxit de participació dels últims anys (fins i tot en temps de pandèmia, quan es van adaptar les activitats a les mesures sanitàries).

Esplai Esprai – Univers Quàlia

D’una banda, Tàrrega impartirà activitats de l’Esplai Esprai a les escoles Jacint Verdaguer i Àngel Guimerà per a infants de 3 a 12 anys. L’eix de la proposta es basarà en l’anomenat ‘Univers Qualia’ amb els personatges que han protagonitzat les aventures dels casals de Quàlia, que ara compleixen deu anys. Cultura popular, contes educatius, jocs, gimcanes, art i aventures vertebraran una programació que transmet alhora valors de convivència entre els infants. La proposta tindrà caràcter inclusiu per a infants amb capacitats diferents. L’Esplai Esprai obrirà les portes el 27 de juny i es desenvoluparà fins al 29 de juliol a l’escola Àngel Guimerà i fins al 2 de setembre a l’Escola Jacint Verdaguer, de 9 del matí a 1 del migdia. S’oferirà també franges horàries prèvies i posteriors d’acollida. A l’escola Jacint Verdaguer també es podrà optar per un servei de menjador fins al 12 d’agost.

Casal d’Esport

Una altra alternativa per a nens i nenes de fins a 12 anys és el Casal d’Esport, que es desenvoluparà del 27 de juny al 29 de juliol. El programa fomenta l’accés dels infants a la pràctica esportiva a més de promocionar l’educació, la integració i la cohesió social. Handbol, voleibol, beisbol, hoquei, atletisme, croquet o petanca conviuran amb esports no tan coneguts com el korfball, curses d’orientació, ‘geocaching’, jocs tradicionals,… Els espais que acolliran les activitats són el Pavelló Municipal d’Esports i les piscines.

Campus d’Estiu

Com a novetat, Lleure Quàlia presenta el Campus d’Estiu per a infants i joves de fins a 16 anys d’edat, el qual aposta per les activitats d’exploració i cooperació com excursions, gimcanes, dinàmiques de grup, ‘escape room’, tallers de manualitats o sessions de ioga. Els tallers també es combinaran amb activitats proposades pels mateixos participants. El Campus d’Estiu tindrà com a escenari el Càmping Municipal – Espai Felip Robinat Felip del 27 de juny al 29 de juliol. El regidor de Ciutadania i Educació, Xavier Rossell-Aparicio; i el regidor d’Esports, Silveri Caro; han posat de relleu l’ampli ventall d’oferta en el lleure que un estiu més ha dissenyat Quàlia basant-se en el model pedagògic dels valors.ESTADES ESTIU 2022

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta