Tàrrega preveu implantar la recollida porta a porta al setembre

REDACCIÓ
Publicat: 
02-04-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tàrrega preveu implantar la recollida porta a porta al setembre

Tàrrega preveu implantar el sistema de recollida porta a porta a partir del proper 15 de setembre. Així ho ha anunciat avui l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú en el marc de la reunió de treball que membres de l’Equip de Govern han mantingut a la seu de Cartaes amb Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya. Segons ha explicat la primera edil, la recollida d’escombraries a domicili començarà per les fraccions orgànica i la no reciclable (resta). Per tant, les restes de plàstic, vidre i paper s’hauran de continuar dipositant en contenidors selectius tal i com es fa actualment. Aquest nou model de recollida de residus s’implantarà tant a la ciutat de Tàrrega com als pobles agregats.

“El consistori i el Consell Comarcal de l’Urgell hem acordat un calendari de reunions quinzenal per tal de tractar fins al darrer detall la implantació de la recollida porta a porta”, ha detallat l’alcaldessa, per a qui canviar el model de recollida és “absolutament necessari perquè ara mateix a Tàrrega reciclem molt menys del que hauríem”. Així doncs, a partir del mes de maig és previst que arrenquin les accions per conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de canviar de model a fi d’incrementar l’índex de reciclatge a la capital de l’Urgell, que se situa en el 28,3%. “Amb el porta a porta esperem com a mínim doblar aquesta xifra”, ha afegit la regidora de Serveis Municipals, Laia Recansens.

Per la seva banda, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, ha recordat que aplicar la recollida selectiva és una obligació i ha destacat que el porta a porta (que ja s’aplica en 300 municipis d’arreu de Catalunya) és un sistema d’alta eficiència, “el que millors resultats ens permet obtenir”. Durant la seva visita a Tàrrega, Peraire ha visitat la deixalleria municipal i la seu de Cartaes, situades al polígon Riambau. Peraire ha lloat la tasca d’equips com el que lidera Alba Coma així com el compromís de “consistoris valents” com el de Tàrrega que treballen activament en polítiques de prevenció de residus.

Comparteix

També t'interessarà