Tàrrega recull 11.500 quilos de productes durant el Gran Recapte 2023

REDACCIÓ
Publicat: 
28-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tàrrega recull 11.500 quilos de productes durant el Gran Recapte 2023
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

Escoles i entitats col·laboren en les tasques de recollida, recompte i classificació al Magatzem d'Aliments Solidaris de la ciutat


Tàrrega ha recollit un total d’11.500 quilos de productes alimentaris, de neteja i per a la higiene personal en el marc del Gran Recapte 2023 celebrat el divendres 24 i el dissabte 25 de novembre en 7 punts de recollida de la ciutat (un més que en l’anterior edició de la convocatòria). Totes les donacions han estat dipositades al Magatzem d’Aliments Solidaris de la capital de l’Urgell, on s’estan ultimant les tasques de classificació. El teixit associatiu ha col·laborat un any més en aquesta iniciativa solidària del Banc d’Aliments per ajudar a cobrir les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables.

A més de les donacions de la ciutadania, Tàrrega també posa de relleu la contribució del voluntariat. En aquest sentit, moltes entitats i centres educatius de Tàrrega han col·laborat en la iniciativa, com alumnes dels instituts Alfons Costafreda i Pedrolo, la Unitat d’Escolarització Compartida i membres del Cau de Tàrrega. També s’hi han afegit la cooperativa L’Olivera, les empreses Agbar i Marlex, l’Associació Èxit i l’Associació de Dones Esclat de Castellserà. Cal destacar la participació de molta gent jove en aquesta edició del Gran Recapte, fet que ha contribuït a poder cobrir tots el torns de matí i tarda en la totalitat dels punts de recollida durant els dos dies de recollida.

Recordem que la 15a edició del Gran Recapte se celebra en un format mixt. Així doncs, a banda de la recollida física d’aliments que s’ha dut a terme els dies 24 i 25, es manté la recollida monetària que es va iniciar amb la pandèmia. Per tant, es poden continuar fent donacions monetàries a les caixes dels establiments adherits a la campanya (els dos establiments Caprabo, Esclat, Plusfresc, BonÀrea, Condis i Supeco, als quals cal afegir-hi Lidl i Mercadona) i al web www.granrecapte.com fins al 15 de desembre.

180 persones voluntàries ajuden en les tasques de recollida i classificació

En total, s’han comptabilitzat 160 persones voluntàries als punts de recollida i una vintena més que comptaran i classificaran el productes al Magatzem d’Aliments Solidaris durant aquesta setmana. Els productes preferents d’enguany han estat oli, conserves de peix, farina, sucre, brou, galetes o productes d’higiene personal i per a la neteja de la llar. La Regidoria d’Acció Social i Cartaes expressen l’agraïment a totes les persones i entitats que han fet donacions i han desenvolupat tasques de voluntariat. Val a dir que totes les famílies perceptores dels ajuts del Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega són valorades i derivades des dels serveis socials.

Comparteix

També t'interessarà