Tàrrega reprèn de forma esglaonada les tasques de manteniment dels espais públics

REDACCIÓ
28-04-2020
  • Tàrrega reprèn de forma esglaonada les tasques de manteniment dels espais públics

Operaris de la Regidoria de Serveis Municipals de Tàrrega tornen de mica en mica a fer les tasques habituals de manteniment dels espais públics. És una represa esglaonada sense descuidar les mesures de prevenció contra la pandèmia i garantint la seguretat dels treballadors. L’objectiu és endreçar vies públiques, recintes, parcs i jardins ara que ja s’ha iniciat la desescalada del confinament amb les sortides dels infants. A més, es preveu que el conjunt de la ciutadania pugui sortir de casa per a passejar i fer esport a partir del 2 de maig.

Els treballs de manteniment de la Brigada Municipal se centren a retirar la vegetació que ha ocupat algunes voreres i que dificulten el pas dels vianants. També s’intervé en parcs, jardins, zones verdes urbanes i vies d’accés. En altres casos, l’objectiu és preservar el patrimoni local. Avui, per exemple, s’ha procedit a desbrossar el recinte de l’adoberia, important vestigi històric del nucli antic que havia quedat envaït per la vegetació. Altres punts on s’ha actuat han estat el cementiri municipal o la llera del riu Ondara. Les tasques a la via pública es fan de forma gradual i s’allargaran durant uns dies. Val a dir que la presència invasiva de vegetació en espais urbans també s’ha vist afavorida per les constants pluges registrades els últims dies.

Al mateix temps, la Brigada Municipal compatibilitza el manteniment dels espais públics amb els treballs de desinfecció. Les tasques s’iniciaren el passat mes de març incidint en espais prioritaris de major afluència de persones (establiments d’alimentació i farmàcies, el CAP) així com en la neteja de baranes i agafadors. Progressivament, la desinfecció s’estengué a tots els barris de la ciutat i els pobles del terme. Aquesta mesura contra la propagació del coronavirus tindrà continuïtat els propers dies arran dels anuncis de flexibilització del confinament, que es traduiran en major presència de persones a la via pública.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?